GASZTRO

A sörforradalom Komárom-Esztergom megyére is kiterjedt

beerfort

A hazai kézműves sörök és a sörfőzdék erősödésével, a kapcsolódó rendezvények sikerét figyelembe véve, a hazai nedűk egyre nagyobb térnyerését követve elérkezettnek éreztük az időt arra, hogy egy kiadványban vonultassuk fel a hazánkban forgalmazott kézműves sörök és sörfőzdék legjavát, egyesével, részletesen mutatva be azt a 20 vállalkozást, akik ma a legfinomabb habzó nedűket kínálják ebben a műfajban. A március végén megjelenő Kézműves sör TOP 20 – Magyarország legjobb kézműves sörei és sörfőzdéi című újságot kézbe véve ti is megtudhatjátok, kire érdemes odafigyelni ezen a téren kis hazánkban, addig pedig következzenek a kiadványban szereplő sörfőzdék részletes bemutatásai.

Ismered a Beerfortot? Ha nem, akkor azért, ha igen, akkor azért olvass tovább! 🙂

A kezdetek

A Beerfort Sörfőzdét 2015 nyarának végén indította Tóth János tulajdonos, akit régi üzleti és baráti kapcsolat fűz a Legenda Sörfőzde alapítójához, Kovács József – Olaszhoz, hiszen az ő főzdéjében ismerkedett meg a kisüzemi sörökkel és fertőzte meg a sörforradalom. Amikor elhatározta, hogy megnyitja saját főzdéjét, szerencsére közel Budapesthez, a Pilisben, Leányváron volt egy évek óta üzemen kívül álló sörfőzde, amelyet meg tudott vásárolni. Az induláshoz rengeteg szakmai segítséget kapott Olasztól és társától, Utassy Rolandtól, akivel együtt alakították ki a kezdő szortimentet. Terveik között szerepel több márkasöröző kialakítása, a legfontosabbnak pedig azt tartják, hogy kiszolgálják a sörök szerelmeseinek legkülönfélébb igényeit. Céljuk egy széles termékpaletta kialakítása, a megfelelő minőség fenntartása mellett.

Ma is sör #kezmuvessor #beerfort #beer

Balint Hiermann (@balinthiermann) által megosztott bejegyzés,

Sörsor

A Beerfort szerint a német stílusú lager és búzasörökből hiány van a hazai piacon, így eleinte ilyeneket készítettek. Olyan sörökkel akartak megjelenni, amelyek jól fogyaszthatóak, tartalmas és közérthető íz- és illatvilágot képviselnek. A mai napig ezek a sörök jelentik szortimentjük gerincét, úgymint: Keller, Dunkel, Pils, a búzasörök és baksör. Ezek az alapsörök ugyan a németes alapjegyeket hordozzák magukban, mégis egyedinek tekinthetőek az egyéb felhasznált komlóknak köszönhetően, melyek különlegesebb zamatot adnak nekik. A főzde az elmúlt időszakban – figyelembe véve a piaci igényeket – folyamatosan bővítette a kínálatát és elmozdult a felsőerjesztésű sörök irányába is. Ebben a kategóriában két termékük jelent meg, a Sommer Ale és a Meggyes Ale, majd az IPA, és ezeket követte két új búzasör, a Golden Weizen névre keresztelt világos búza és a Búza Duplabak, végül egy világos, hidegkomlós lager.

Amit semmiképp ne hagyj ki

Tóth János, a Beerfort tulajdonosa aktuálisan a Búza Duplabakot ajánlja, amely egy világos, 8%-os, telt ízvilágú sör, igazi zamatát padig a Hallertauer Blanc és Mittelfrüh komlóknak köszönheti. Ez jelen pillanatban a hazai piacon páratlannak nevezhető főzet, hiszen más magyar főzde nem készít ilyen jellegű sört.

Hol kapható?

A Beerfort mintasörözője Esztergomban, a főtéren található BEERFORT Snack&Pub, ahol söreik mellett finom ételeket is fogyaszthatnak a vendégek.

#esztergom #vasárnapesti #zabadumatali #kurvafinom

Jäger Krisztián (@jgrkrsztn) által megosztott bejegyzés,

Budapesten több kézműves sörszaküzletben, non-stop üzletekben és sörözőkben is fellelhető kínálatuk, a IX. kerültben lévő, januártól a főzde által üzemeltetett GreenSheep Beers&Bar-ban kóstolható és vásárolható a teljes szortiment, de vidéken is ott vannak több nagyvárosban. Az aktuális elérési pontok a főzde weboldalán találhatóak.

Mire a legbüszkébbek?

A főzde életében mérföldkőnek számít az esztergomi mintasöröző megnyitása. Korábban nem voltak jelen a kisüzemi sörök a helyi vendéglátóhelyeken ezért kérdéses volt a vállalkozás sikeressége. Fél év távlatában viszont már elmondható, hogy sikerült a „sörforradalmat” kiterjeszteni Komárom-Esztergom megyére is. A cél pedig az, hogy a Beerfort jelentős szerepet vállaljon a sörfogyasztás kultúrájának elterjesztésében.

Sörrajongók figyelem, most szavazhattok Magyarország legjobbjára! Ha Téged is érdekel, hogy ki kerül ki végül győztesként a 20 hely közül, kövesd figyelemmel a Flyerz Facebook oldalát, és ha Te is szeretnél beleszólni az eredmény alakulásába, voksolj Te is az online szavazásunkon! Az eredményhirdetés március 30-án lesz az Első Kézműves Sörfőzde és Kézműves Sör Díjátadó Gálán. Kattints és támogasd meg egy szavazattal azt, aki szerinted a legjobb!

TOP 20 Kézműves Sörfőzde

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .