Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionSPORT

BigWall Falmászó Klub – itt tuti falra mászol!

48164961_2123170044414660_7784637002913153024_o

Sokszor szoktuk mondani: a falra mászok tőled! Nos, ezt a felkiáltást a BigWallban egészen biztosan nem veszik magukra, szóval ha már nagyon kieresztenéd a felesleges gőzt az év végi hajrában, akkor lehetőség szerint szerezz egy partnert magad mellé, és mehet a menet! Ehhez jöjjön néhány tudnivaló a BigWall Falmászó Klubról és a falmászás rejtelmeiről.

 

Hány éves kortól, és meddig ajánlott ez a sport?

A mászás alapvető mozgásforma, mint a gyaloglás, futás és úszás. Már egészen kicsi gyerekek is ösztönösen nyúlnak a falhoz; emiatt nem ritka, hogy óvodás korúak járnak edzésre, foglalkozásra. Felső korhatár nincs!

Miért ajánlod a falmászást, miben fejleszt? Az ember azt hinné, ha nincs tériszonya, ez nem egy nagy kunszt…

A falmászás nem arról szól, hogy a lehető legkönnyebb úton jussunk fel a csúcsra, hanem arról, hogy a legnehezebben, amin még fel tudunk jutni. A cél a mozgás, hogy végre tudjuk hajtani a feladatot, amire ehhez szükségünk van: erő, mozgáskoordináció, egyensúlyérzék, ügyesség, az eséstől való félelem leküzdése és a legfontosabb, hogy bízzunk magunkban: meg tudjuk csinálni!

Mesélj kérlek a teremről: miben „magas” a BigWall?

A BigWall-ban 15 m a legmagasabb mászóút. Aki először jár nálunk, rá szokott csodálkozni! Összesen körülbelül 100 „pálya”, ún. mászóút van nálunk – különböző nehézségben, különböző felkészültséget igénylően, hogy nálunk a kezdő és a haladó mászó is jól tudjon szórakozni, „küzdeni”.

Széles körben nyújtotok szolgáltatást: személyi edzés, tanfolyam, gyerekzsúr, outdoor edzés, terápia – ezekről mesélnél 1-1 mondatban?

Szervezett edzéseket tartunk, amikor az edző segíti a tanítványait a helyes technika elsajátításában, illetve fejlesztésben. Születésnapi zsúrokat is szervezünk, ahol a mászás az attrakció. Az outdoor edzés keretében Magyarországon egyedüli lehetőségként egy igazi gyárkémény megmászására is van mód! A falmászás nagyon fontos a fejlődő szervezet számára, illetve terápiás céllal is alkalmazható gyakorlott és képzett oktató vezetésével.

 

Cím: Károlyi István utca 10., Budapest, IV. kerület

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 8:00-23:00, Szombat-Vasárnap 9:00-22:00

Elérhetőség: +36 1 688 2341

www.bigwall.hu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..