GASZTRO

Tó Bisztró – egy igazi rejtett kincs első osztályú étlappal és kézműves sörökkel

CSV_7416-768x541

A tulajdonosok maguk mögött hagyva a Gozsdu udvar forgatagát a vissza a természetbe elvet követve egészen Gödig meg sem álltak, ahol egy tóra néző rendkívül barátságos, már első ránézésre is szívet melengető kis bisztrónál vertek gyökeret, ami ráadásul már 30 éve stabil helynek számít a helyiek körében. Nem mindennapi ital- és étlappal, patinás környezetben, egyfajta mini mennyország a hely!

Mindössze 20 km-re Budapesttől található ez a rejtett kis zug, ahol a felhőtlen kikapcsolódás és feltöltődés, kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és idősebbeknek, az egész családnak garantált. Még csak alig több, mint egy hónapja nyitotta meg kapuit a ráncfelvarráson átesett Tó Bisztró, miközben a régi dizájnból is visszaköszön egy-két elem. Egy óriási kép köszönti a vendéget a bejárat mellett a falon, ami egy a harmincas évekből megmaradt felnagyított fekete-fehér hangulatfotó a partról. Merthogy akinek a tó nem elég, mindössze néhány lépésre csordogál a Duna, nyáron, alacsony vízállásnál pedig a Homoksziget is megmutatja magát, ahol bizony még zenés mulatságokat is szoktak rendezni.

Az új tulajdonosok több évnyi Léhűtős tapasztalattal a hátuk mögött itt is igencsak impozáns sörválasztékkal várják a vendégeket, és a szemrevaló borlapon túl nem mindennapi rum választékból is hosszasan lehet szemezgetni. Az étlapon megtartották Ica néni legendás lilahagymával gazdagon megszórt zsíros kenyerét, aminek különlegessége, hogy a kenyér hosszában van felvágva, így aztán egy igencsak kiadós sörkorcsolyáról beszélhetünk. De igazán egyedi különlegességek is szerepelnek a kínálatban, mint például egy egészen káprázatos wrap specialitás, aminek alapja a megszokott tortilla lap helyett libanoni kenyér.

A hamburger itt is nagy húzóerőnek számít, a zsemle jó masszív, és irgalmatlanul megpakolva minden földi jóval, ráadásul alapértelmezésként jár hozzá a rendkívül jó minőségű és fantasztikusan fűszerezett csónak burgonya is.

Az étlap sokszínűségét jól mutatja, hogy ha már egyszer ilyen közel a víz, akkor a strandosabb vonal is képviseltetve legyen, így aztán van rendkívül guszta velős pirítós, mennyei chilis rákfarok és őrülten szexi egészben sütött pisztráng házi burgonyával és salival. De a hely specialitásait erősíti a kakasleves házi tésztával és a másnaposságra kiváló betyár leves is. Nincs mit szépíteni, ez itt bizony maga a gasztroparadicsom! Mesés környezet, családias hangulat némi retro felhanggal, barátságos, közvetlen személyzet, és párját ritkító étel-itallap. A megközelítése a helynek egyébként vonattal és busszal is borzasztó egyszerű, és a hét minden napján, hétvégén hosszú nyitvatartással várják a szomjas / éhes street food fanatikusokat!

Tó Bisztró
2131 Göd, Bartók Béla u. 6.
tobisztro@gmail.com

Nyitvatartás:
H-P 16:00-23:00
Szo-V 12:00-23:00

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .