Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionKULTÚRAPROGRAMAJÁNLÓTrend & Beauty

BMA TOP 20 – Hogyan alakul ki a végleges lista?

Screen Shot 2019-01-24 at 13.58.50

Február 11-én ismét a Ballantine’s-szal ünnepel a szakma legjava! A díjátadó 13 éve alatt sok minden változott, de egy dolog állandó: a Magyar DJ és Producer Egyesület domináns szerepvállalása! Ők azok, akik a TOP 20-as listát összeállítják – amiről a közönségszavazatok alapján minden évben kikerülnek az ország legjobb lemezlovasai és 2017-től partysorozatai.

Még 2002-ben alakult a szövetség azzal a céllal, hogy összefogja a hazai lemezlovasok közösségét. Jelenleg 37 városban vannak jelen és segítik minden hazai DJ és producer munkáját, elsősorban legális jogi alapokra helyezve azt.

Kedvenceid közül többen az éjszakai fellépések mellett a háttérben is igen aktívak.

Az elnökségi tagok között felbukkannak ismert nevek is, mint például Bárány Attila vagy Spigiboy, akik a lemezek pörgetése mellett masszív szerepet is játszanak a szövetség életében. Andro, az első magyar lemezlovas aki a DJ Magazin TOP 150-es listájára felkerülhetett, például az elektro és dubstep bizottságért felel. De említhetnénk Bánkuti Danit is, aki ex-lemezlovasként, valamint jelenleg youtuberként és producerként építgeti karrierjét. Ő nem meglepő módon a produceri bizottságot erősíti.

A Magyar DJ és Producer Egyesület elnöke, Jeszenszky Zsolt

A DJ Szövetség közösségformáló és tanácsadó szerepén túl, 2006-ban indította útjára az ország első, nagyszabású zenei díjkiosztóját. Pár év elteltével a Ballantine’s meglátta a fantáziát a programban és nevére vette. Így 2015 óta zajlik a mai formájában a díjátadó – ekkor jött létre a Ballantine’s Music Awards, ahogy most ismerjük.

Az első évben, még csak életmű díjat adtak át. A szakmai zsűri tavaly a Jazzy Rádió ügyvezető igazgatójának, a 10 arany és 2 platina lemezes Suri Imre életművét tüntette ki. Izgatottan várjuk idén kire esik a DJ Szövetség Elnökségének a választása!

Az első évet követően viszont évről évre izgulhatunk kedvenc lemezlovasainkért – sőt, három éve már szavazatunkkal is beleszólhatunk a verseny menetébe.

Két fordulós választáson dől el, hogy kik lesznek az idei befutók.

Figyelj, mert a második körben már Te vagy a zsűri!

A Magyar DJ és Producer egyesület közel ezer taggal büszkélkedhet, a hazai zenei világ teljes skáláján. Vannak köztük ismert lemezlovasok, producerek, valamint egyéb szakmabeliek is. Ők adhatják le a voksaikat első körben amiből kialakul majd a TOP 20-as lista. Természetesen ahhoz, hogy jelölt lehess, nem feltétlen kell szövetségi tagnak lenned.

Megesik, hogy szavazattöbbség miatt holtverseny áll elő, így lehet, hogy nem pont 20 főt számlál a lista – jó példa erre az idei névsor. Mind a Mainstream, mind az Underground kategóriában 22-22 lemezlovasra lehet leadni a szavazatokat.

A listák felállítva, és megvannak a kategóriáink is. Itt jössz a képbe Te és veled együtt a Ballantine’s munkája! Az ő lebonyolításukban 2019-ben három kategóriában szavazhat a nagyközönség. Idén kedvenc UNDERGROUND, MAINSTREAM előadóidra, valamint favorit PARTISOROZATODRA voksolhatsz.

A közönségszavazatok díjai mellet kiosztásra kerülnek a szakmai zsűri által hozott különdíjak is. Az év Dj-je, felfedezettje és producere kategóriában a szakma megválasztja sajátjai közül a legjobbakat.

Tudtad? – Eddig Bárány Attila vezeti az év DJ-je listát, összesen ötször nyerte már el a szakmai zsűri tetszését.

Miután leadtad a voksod – határidő: 2019. Január 31-ig – lezárják a szavazást és elkezdődik a szavazatok összesítése. És meg is érkeztünk a végső nyertesek listájához. A díjazottak egy exkluzív átadón kerülnek kihirdetésre, immáron sokadik éve az Akvárium Klubban, amit egy közös, hajnalig tartó ünnepléssel zárnak a résztvevők… Itt már előkerülnek az 5 literes Ballantine’s üvegek is! 🙂

Idén rendhagyó módon, az átadó előtt három kategóriában workshopokra is sor kerül, melyekről bővebb információval szolgálunk majd mi is!

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..