Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

Brody House – “A legjobb hely, ahol a lehetsz a városban!”

Yellow's5816_7_8_tonemapped_Fotor

Képzeljen el egy helyet. Egy olyan helyet, mely unikumnak számít Budapesten és Magyarországon belül, de még országhatáron kívül is. Egy helyet, mely nem csupán szálláshely; tökéletes választás, ha pihenni, alkotni vágyunk; ha szeretnénk egy művészi alkotóközösség tagjai közé tartozni.  Képzelje el, hogy ez a hely létezik: Brody House-nak hívják.

William Clothier és Peter Grundberg: ők ketten a megálmodói annak az ékszerdoboznak, mely Budapest belvárosában, a Bródy Sándor utcában rejtőzik. A Brody House nem csupán egyszerű szálláshely – ezt a következtetést már levonhatjuk a kizárólag angol nyelvű weboldal alapján is. Nemzetközi értelemben véve 2016-ban bekerült a legjobb öt klub hotel közé és az elégedett vendégek olyan messzire vitték hírét, hogy sorban nyeri el a nívós és megérdemelt kitüntetéseket.

Fotó: Eőry Álmos – Yellow’s Photo Studio

A Bródy Sándor íróról elnevezett Brody House már 2004-ben is létezett; akkor még a Magyarországon maradt alapítók saját otthona volt, melyben művész barátaikat és ismerőseiket is vendégül látták. A tulajdonosok 2009-re felvásárolták a ház lakásait és külön műtermeket alakítottak ki benne. Így vált a Brody House magánszállásból klub hotellé, melyben a szobák mindegyike a bennük alkotó művészekről kapta a nevét. Mára tizenegy karakteresen és különböző stílusban berendezett, az alkotók keze nyomát viselő szobában szállhatunk meg.

A helyiségekben a vakolatot aprólékos munkával kaparták le a falról, így hozva vissza foltokban a régi idők hangulatát. A berendezés javarészt felújított és újrahasznosított antik bútorokból áll amellett, hogy meghagyták a régi cserépkályhákat is. Az enteriőrhöz hozzá tartoznak a régen itt lakó művészek alkotásai, a festmények és szobrok is. Természetesen a kényelmet a legmodernebb eszközök szolgálják amellett, hogy környezettudatosan hagyták meg a polgári lakások miliőjét.

A művészek között – akik nevüket adták a műtermeikből hálószobává avanzsált helyiségekhez – említhetjük Alexander Tinei moldáviai festőművészt, Bo Droga ausztrál művész-és szobrászt, Etienne De Fleurieu francia származású kortárs művészt, de a jelenleg is Magyarországon élő és dolgozó francia művészt, Ludo Thiriez-t is.

A ’Brody Club life’ részeként – szigorúan meghívásos alapon – számos nívós összejövetelen vehetünk részt. A közösségi terekben, szalonokban folyamatosak a rendezvények: irodalmi valamint vacsorákkal egybekötött vitaestek, borkóstolók, művészestek, koncertek és megannyi más esemény biztosítja a minőségi és modern igényeket kielégítő szórakozást. A zártkörű klub és a belépős estek biztosítják azt a szűrőt, mely által kizárólag az érdeklődők köre látogat el ide.

Szokták mondani, hogy a tehetség mindig utat tör magának. Ez William Clothier és Peter Grundberg esetében maximálisan igaz; olyannyira, hogy a Brody House mára kinőtte önmagát… A Brody Studios és a Writer’s Villa szintén megérne önmagában egy-egy idegenvezetést, talán a későbbiekben még visszatérünk rá…

A teljes cikk legújabb kiadványunkban, az Elite by Flyerz első számában magyar és angol nyelven olvasható. Ha érdekel a Brody House múltja, korábbi lakói és további érdekességeket is szeretnél olvasni Budapest különleges boutique hoteljéről, keresd kiadványunkat és csapj le rá! Az Elite by Flyerz világáról, a benne található cikkekről és a terjesztési pontokról itt tájékozódhatsz. Fogadjátok és olvassátok szeretettel, tőlünk – Nektek!

A Brody House hivatalos honlapját itt találod.

A Hotel Facebook oldalát pedig itt.

Borítókép: Eőry Álmos – Yellow’s Studio

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..