Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionGASZTRO

Bruberi Coffee & Bakery – a személyes varázs és a fenntartható jövő fúziója

image_6483441

Vági László élete a vendéglátás, és ez 2017 tavasza óta egy apró, takaros rózsadombi helyben testesül meg. A Bruberi egy igazi 21. századi kávézó-reggeliző-szendvicsező, ahova már elsőre barátként térhetünk be.

Nem annyira terjedtek még el Budapesten az ilyen családi bizniszek, ahol a tulajdonos is bent áll a pultban, és nemcsak az arcát adja a vállalkozásának, hanem saját maga is kávét készít, szendvicset szervíroz – képviseli a boltját. Meg persze a vendégekkel beszélget, de ezt nem is lehetne máshogy csinálni egy olyan helyen, amely egy apró, eldugott, 35 négyzetméteres helyiség a Vérhalom tér mellett.

László már 17 éve van a vendéglátásban, a tapasztalataira építve alkotta meg a Bruberit, amely hozza az újhullámos pékségek és kávézók standardjait: saját pörkölésű, specialty kávé a lehető legjobb minőségben. Egyszerű, szezonális ételek helyben készítve, de a péksüteményeket és a szendvicseket is a konyhában sütik, helyben rakják össze. Természetesen gondosan válogatott alapanyagokból, ahogy elvárható.

Amiben mégis tud jelentős pluszt mutatni a Bruberi, az a fenntarthatóság. Csak és kizárólag lebomló csomagolást használnak, a kukoricából-cukornádból készülő tető a kávéspohárra pontosan ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos műanyag társa, csak 3 hónap múlva beépül a természetbe. Ha egy kicsit is aggódunk környezetünkért, ide lelkiismeret-furdalás nélkül betérhetünk, és akár el is vihetjük az ebédet, mert természetesen a csomagolások is a jövőt képviselik.

Egy boltot nemcsak a termékei, hanem a portékák és a vásárlók együtt teszik sikeressé. A Bruberiről elmondható, hogy egy elégedett törzsközönség csacsog a reggeli kávé, a tízórai szendvics vagy az ebédmenü felett. De ez nem jöhetett volna létre a tulajdonos-mindenes Vági nélkül, akinek személyes varázsa teszi ezt a helyet egyedivé.

A siker persze nem jön magától: László heti 60-70 órát tüsténkedik a vendégek kedvéért, de ha véletlen szabadnapja lenne, akkor is sokszor a kávé truckká alakított Piaggiójával járja a rendezvényeket, ahol saját pörkölésű kávéjával varázsolja el az embereket.

Bruberi Coffee & Bakery

Cím: Pentelei Molnár 17., Budapest, II. kerület

Nyitva tartás: Hétfő ZÁRVA, Kedd-Péntek 07:00-17:00, Szombat-Vasárnap 08:00-16:00

Elérhetőség: +36 1 614 7894

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..