Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Bubble Waffle – elárasztja a világot a csoda édesség! 

img_7486

Sosem tudtál választani a kedvenc csokijaid közül, vagy a legfinomabb fagylaltok közül, amiket a pult mögül bámultál? Mindig is arról álmodoztál, hogy az összes kedvenc finomságodat egy tányéron láthasd? Akkor a Bubble Waffelt pont neked találták ki! Ezt a streetfood édességet azonnal meg akarod majd kóstolni, ahogy meglátod. A Flyerz most bemutatja nektek azt az újragondolt gofrit, mely néhány perc alatt hódította meg az egész világot.

Ha beszélhetünk étel csodáról, akkor a Bubble Waffle abszolút az! De miről is van szó pontosan? Tulajdonképpen az alapja ennek az édességnek egy gofri tésztából készült ostya, melyen gömbök vannak. Ugye, már most megjött az étvágyatok, pedig még végig se mondtam… Tehát, amikor elkészült a tészta, összecsavarják tölcsérformában, így könnyedén lehet fogyasztani akár menet közben az utcán is. Ezután jöhet rá a várva várt ízesítés. Szerintünk ez a legjobb része, hiszen a vendégek itt a saját kedvük és ízlésük szerint állíthatják össze a „belevalót”. Lehet több fajta fagylaltot kérni bele, amire mehetnek a gyümölcsök. Kivi, mangó, eper, görögdinnye, bármi! Ha éppen nem kívánjuk a gyümölcsöt, akkor csokidarabok, tört mogyoró, mandula vagy akár Oreo karikák… Itt szinte csak a képzeletünk szab határt, no meg a pénztárcánk! 

Mivel Bubble Waffle szinte egy pillanat alatt bejárta a világot, sokan nem is tudják, hogy eredetileg Hong Kongból származik. Mondhatni, jelenleg is a legnépszerűbb „utcai snackek” közé sorolják. Sokáig a snacklistában az 1. helyre tették a szakértők. Szerintünk teljesen jogosan. Ugyanakkor már a Föld minden táján megtalálható ez az édesség, hiszen különlegessége miatt hamar felfigyeltek rá minden országban. Például Londonban a China Town-nál, ahol már az üzlet kinyítása előtt lökdösik egymást az emberek csak azért, hogy elsőként léphessenek be „Csodaországba”. Miután elfordult a zár és beengedik az embereket, órákig kígyózik az utcán is a sor azért, hogy mindenki sorra kerülhessen és ehessen a mennyei édességből. Ráadásul a Bubble Waffle állati jól is néz ki, így szinte – a megevése előtt- kultusszá vált egy remek képet lőni róla, hogy eldicsekedhessünk vele mindenkinek. Viszont ez nem jöhetett volna létre akkor, ha nem fejlesztik ki az igazán ütős ízesítését. A „régi öregek” szerint, az igazán jó tészta a kulcsa az édességnek. Hiszen a többit már csak bele kell sorakoztatni. De nem kell aggódni, a Flyerztől megtudhatjátok, hogy hogyan is készül a tökéletes Bubble Waffle! Édes, tojásban gazdag gofri tésztát készítünk, amelyet egy forró rácson főzünk, egy kis serpenyőben, ami apró, kerek cellákkal van elválasztva. A rácsot forró szénre állítják, (mint a kürtöskalácsot) vagy elektromos fűtőberendezésre teszik. Tésztát öntünk a speciális serpenyőbe, és melegítjük: így buborék alakú tészta készül el. A ropogós ostya elkészítésénél kulcsfontosságú, hogy a tésztát a forró serpenyőbe öntsük bele. Így a teteje ropogós lesz, míg az alja süteményszerű. 

Bár talán nem is lepődtünk meg azon, hogy honnan származik a Bubble Waffle, de azon talán igen, hogy milyen történeteket mesélnek róla az „akkoriak”. 

Hong Kongban „Egg Waffle”-nek hívják, ami a buborékokra utal a tésztájában, de ennél sokkal több érdekességet is találtunk. Az egyik legenda szerint a Bubble Waffle még a háborúk után készült el, mégpedig azért, mert kevés volt a tojás. Így, létrehoztak egy tésztát, amiben „kis csirke tojásnak” kinéző gömbök vannak, hogy kiegyenlítsék a hiányt. Hiszen akkoriban a tojás luxus cikknek számított. Ugyanakkor, van még egy mese… Az 1950-es évekből származik. Egy Hong Kongban élő férfi saját üzletet vezetett, amikor is észrevette, hogy rengeteg tojást, lisztet és vajat  pazarolnak. Így gondolt egyet, összeforgatta őket és kisütötte. Ebből megszületett a gofri őse, amit később „felturbóztak.” Tudom, tudom. Már csak egyet meséljek el igaz? Még pedig azt, hogy lehet-e belőle kapni Budapesten. Természetesen nálunk is felbukkant már ez a csoda. Így a Ráday utcában akár meg is kóstolhatjuk!  

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..