Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Café Flore: franciás reggeli Buda legbájosabb kávézójában

Café Flore Matin et Soir

Nincs mese, feltartóztathatatlanul megérkezett a tél. Ilyenkor bár nehezebben esik kimozdulni, a melankólia ellen mégis kifejezetten javasolt. A Breakslow reggeli túrájának valamennyi állomása kitűnő választás, ahol jól esik eltölteni egy órácskát, átmelegedni, feltöltődni. Ez alkalommal a Café Flore Matin et Soir-ben jártam.

Cafe Flore neve ismerősen csenghet azon szerencséseknek, akik rótták már Párizs utcáit, hiszen a Cafe de Flore az egyik legnagyobb múltú kávézó, ahol például Hemingway is nagyon szívesen töltötte perceit. A névválasztást azonban még a tulajdonos hölgy neve is erősen befolyásolta, lévén Flóra plusz a francia főváros és kávézói szokásainak szeretete, született meg a Hattyú utcai bűbájos hely terasszal, üvegfalakkal, budai dimbes-dombos kilátással.

dsc_0912

Flóra marketing tanulmányai során mélyült el a vendéglátás bugyraiban, miközben egyre nyilvánvalóbb lett számára, hogy saját álmának felépítésébe kell kezdenie. “Amikor az emberek megkérdezik, mivel foglalkozom, szerettem volna, ha azt tudom válaszolni, van egy franciás hangulatú kávézóm” – meséli mosolyogva. Az álom sok munkával és – mint azt kihangsúlyozta – a vele dolgozó szuper csapat segítségével valósággá kerekedett. A fizikai felépülés mellett Flóra komoly kommunikációs stratégia mentén népszerűsítette a kávézót – online osztotta meg a megvalósulást megelőző perceket, így az érdeklődők közeli képet kaptak a folyamatról: kulisszatitkok első kézből. Semmit sem bízott a véletlenre, a részletek kidolgozásában diy blogger Juditu volt segítségére, akivel a munka közben barátnők lettek. A nyári debütálást követően a sok-sok fáradozás végül megtérült, és nagy érdeklődés övezte a kávézót már a nyitása napján.

dsc_0874

Az élet pedig azóta sem állt meg! Látogatásom alkalmával minden asztalnál falatoztak, beszélgettek, váltotta egymást a sok vendég. Flóra pedig hol kiszolgált, hol közös fotót készített, hol az ajándék kávét nyújtotta át a karácsonyi zenefelismerő játék nyertesének. Az üvegablakon keresztül arcomra sütött a nap, kellemes, lágy zene szólt, én pedig lassan elteltem egy sikkes nevű ételtől, a Croque Mademoiselle-től. Édes kalács, forró, folyós camambert párosításában – engem abszolút lekenyerezett. Pont olyan reggeli, ami kellő lendületet ad egy nehezebben induló napon. Illatos, pikáns, puha, meleg, krémes, friss zöld salátával oldalán, hogy a szükséges vitamin mennyiség fedezve legyen.

dsc_0883

Konyháját jellemzi a házias vonal, és megtalálható egy kis különcség is. Rusztikus ízek, francia csavarral. A ház specialitása a Flóra családi receptje alapján sülő Tarte Tatin, ami vajas tésztás, rengeteg almával készült torta, és azonnali elfogyasztását igényli. Olyan kávézó megalkotása volt a cél, ahol leülnek, beszélgetnek egyet az emberek. Flóra kávézója szuper, mert mindenben ott van a személyisége, az egyedisége. A berendezésben keveredik a régi az újjal, semmi sem ismerős, vagy kiszámítható. Hol egy újragondolt antik szék, amit párjától kapott, hol egy arisztokrata vonalú üvegpohár, melyet édesapja ajándékozott. A hely kedvessége nyomot hagy a látogatóban, így nem csak a finom kávéért, a különleges reggeliért, de az otthonos atmoszféráért is érdemes ellátogatni!

dsc_08950

Kapcsolat:

Café Flore Matin et Soir
Hattyú utca 2.
@cafeflorematinetsoir

Nyitvatartás:
H-P: 08:00-21:30
Sz: 10:00-21:30

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..