MOTORSPORTSPORT

CIV MiniMoto – Kecskés Tamás Ferraraban is kőkeményen odatenné magát

Tomika ok

Hétvégén a harmadik fordulójához érkezik az olasz CIV MiniMoto sorozat, amely bajnokságban a legnagyobb MotoGP világsztárok is kezdték a pályafutásukat. A rendkívül erős mezőnyben egy magyar fiúért is szurkolhatunk: Kecskés Tamás amilyen fiatal, olyan elszánt – mindent elkövet a jó szereplésért!

Ennek megfelelően az előző futam óta elmúlt heteket végigedzette a fiatal titán, hogy minél jobb fizikai és mentális állapotban érkezzen meg erre a hétvégére. Tamás munkáját a tanítási szünet nagyban segítette: noha egy általános iskolás kissrácról van szó, a sport, az állandó utazgatás és a tanulás együtt így is komoly nyomást helyezett a tinire. Ez utóbbi most pár hónapig szünetelni fog, Tomi legnagyobb örömére.

A fiatal pilótának nagy általánosságban még csekély a tapasztalata a MiniMoto bajnokság pályáiról, ebben a sorban Ferrara jelenti az üdítő kivételt. Ezen az aszfaltcsíkon egy edzőverseny keretében már ment a tehetséges fiú, aki elmondása szerint nagyon kedveli a vonalvezetést. A versenyhétvégét illetően ezúttal is „csupán” a folyamatos fejlődés az egyetlen elvárás, minden alkalommal, minden felmenetel során picit gyorsulni – ezt várja el az RXP Race for Passion szakvezetése a magyar versenyzőtől.

Az itthoni felkészülés gyanánt az edzésmunkába ezúttal a nagyobb géppel történő motorozás is bekerült. A saját tömeges képzésre elsősorban a fizikai felkészülés miatt van szükség, ebben a korban ugyanis még nem megengedettek a súlyzós erőfejlesztő edzések. Az erősebb motorral történő gyakorlás technikai szempontból is nagyon lényeges, remek lecke, különösen váltókezelésből.

A pilóta édesanyja szerint a munka maradéktalanul el lett végezve, így Kecskés Tamás bizakodva várhatja a soron következő fordulót, amelynek eredményéről természetesen lapunk hasábjain is beszámolunk majd.

Ferrarában pénteken indul meg az élet a szabadedzésekkel, majd másnap az időmérő edzések és a futam következnek.

 

Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – RXP – Sic58 Magyarország

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .