Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFT

Bemutatkoznak a szervezők. Csak úgy, szabadon…

efott

Ma az EFOTT 103 ezres létszámával az egyik legjelentősebb fesztivál a magyar fiatalok körében. Azonban az EFOTT nem csak buli, hiszen a fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett a hallgatók turisztikai- és sport életének fellendítésére is. Ezeknek köszönhetően a napközbeni programok szinte évről-évre bővülnek, nem csak létszámuk, de színvonaluk tekintetében is.

2016-ban a Velencei-tó strandján, Velencén kerül megrendezésre július 12-17. között a fesztivál, ahol a szervezők elmondásai szerint nagyobb parti lesz, mint valaha! Strand, koncert, gasztro, civil tér, strandfoci, mozi és több, mint 100 magyar fellépő egy helyen. Idén két házigazda intézmény erősíti a csapatot, a Debreceni Egyetem és a Testnevelési Egyetem.

efott_fesztival

Bemutatkozik a DEBRECENI EGYETEM

“A Debreceni Egyetem Magyarország legjelentősebb felsőoktatási intézményeinek egyike, hallgatói létszámát tekintve pedig több mint 27 ezer hallgatójával az ország második legnépesebb egyeteme.  Az egyetem 14 karán tizenkét különböző képzési területen (pl. agrár, bölcsészet és gazdaságtudományok, informatikai, jogi, műszaki, művészet, orvos-és egészségtudomány, természettudomány) 338 különböző szakon folyik felsőfokú oktatás. A felvételt nyert hazai hallgatók közel 80%-a az Észak-alföldi régióból kerül ki, ezért fontos számunkra, hogy Dunántúlon is megismertessük veletek, hogy milyen a Debreceni Egyetem hallgatójának lenni!

Az intézmény sokszínűségét fémjelzi, hogy az országban Debrecenben tanul a legtöbb külföldi hallgató, a világ minden tájáról (98 ország) csaknem négyezer diák választotta egyetemünket. A kultúrák, nyelvek látványos kavalkádja a magyar hallgatók szemléletét is formálja.

Az oktatás és kutatás mellett az intézmény folyamatos fejlesztései és új létesítményei révén a kultúra és a sport területén is színes lehetőségeket kínál az egyetemi polgároknak. A kiállítások, rendezvények, hangversenyek, színházi előadások mellett egyetemi bajnokságok, kupák, valamint az intézmény sportegyesülete, a DEAC is kiváló terepet jelent a kikapcsolódásra, feltöltődére vágyó hallgatók számára. Ehhez hozzájárul az a csodálatos zöld környezetben lévő 7 egyetemi campus, ahol minden adott a tanuláshoz. A campusok közötti átjárást a magyar felsőoktatásban, valamint Közép- és Kelet Európában is egyedülálló egyetemi bringarendszer, az UniBike biztosítja.

Debrecenben működik Magyarország legnagyobb egyetemi klubja, a HALL, benne minden szerdán az ország legnépszerűbb egyetemi bulijával, a Campus Partyval, mely remek lehetőség valamennyi hallgató számára a kikapcsolódásra. Nyáron, a vizsgaidőszakot követően pedig a Campus Fesztivál a debreceni egyetemisták elsőszámú találkozási pontja.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának mindig célja volt, hogy a hallgatók közül minél többen éljenek azokkal a közösségi, kulturális és sportprogramok nyújtotta lehetőségekkel, amelyek a tanulás, vizsgák mellett is változatossá, színessé teszik a hallgatói életet: a szakestektől, szakhetektől a nagyszabású, fesztivál jellegű programokon át a sportbajnokságokig. Az EFOTT egy remek lehetőség erre, hiszen mindez egy helyen megtalálható!

EFOTT_velence

Hallgatóbarát egyetemként sokat teszünk azért, hogy a hallgatók minél hamarabb megtalálják helyüket az egyetemi életben. Idén már tízedik alkalommal szervezzük meg az ország legnagyobb gólyatáborát két turnusban 14 kar részvételével, amely az év egyik legfontosabb hallgatói rendezvénye. Az Egyetem téri campusra mintegy háromezer diák érkezik, akik szeptembertől Debrecenben folytatják felsőfokú tanulmányaikat. Ez az ország legnagyobb és reméljük, hogy a legjobb gólyatábora, ami alapjaiban határozza meg a hallgatók egyetemi éveit. A rendezvény egyik célja, hogy bemutassuk az intézményhez kötődő civil és öntevékeny szervezeteket, akik jótékonysági és környezetvédelmi kezdeményezésekbe is bevonják a gólyákat, ezért szervezünk évek óta civil falut, a környezettudatosság jegyében zöld pontot, valamint tanszergyűjtő akciót.

Tapasztalatunkat idén az EFOTT civil falujának szervezésében és koordinálásában is kamatoztatjuk, a debreceni szellemiséget és sokrétűséget hozzuk el nektek a fesztiválra.

A csapatunk készen áll a feladatra! Örülünk annak, hogy a Testnevelési Egyetemmel közösen házigazdái lehetünk az idei EFOTT 2016 fesztiválnak!”

Bemutatkozik a TESTNEVELÉSI EGYETEM

“Ki is lehetne jobb házigazdája Magyarország legsportosabb nyári nagyfesztiváljának, mint az alapításának 90. évfordulóját ünneplő Testnevelési Egyetem? A TF egy nagy tradícióval bíró intézmény, amely az immár 41. alkalommal megrendezésre kerülő EFOTT Fesztiválhoz hasonlóan dinamikusan fejlődik.

efott-repules

Más célunk nem is lehet házigazdaként, mint kicsit olyanná varázsolni a fesztivált, amilyen a TF. A mindig vidám és mosolygós csapatunkkal igyekszünk az EFOTT-hoz méltó színvonalú sportolási lehetőséget biztosítani. Az esti bulik után a legjobb módja a feltöltődésnek egy kis sportolás, hogy újult erővel vessük bele magunkat a következő éjszakába. A strand területén működő sportközpontban az igazi beach sportok mellett, mint a strandröpi és strandkézilabda, kondipark, vízifoci és vízilabda pálya várja a magukban erőt érző fiatalokat. A napindító víziaerobik rögvest elűzi az éjszaka fájdalmait, a sárkányhajózás pedig igazi csapatot kovácsol bármilyen közösségből. A verseny szurkolás nélkül mit sem ér! Tudják ezt a csinosabbnál csinosabb lányokból álló Cheerleader csapatunk tagjai is, akik az olimpiai előtt mutatnak példát buzdítás legjavából. Aki viszont korlátozva érzi magát a strand területén, az futhat vagy bringázhat a festői Velencei-tó partján.

Bízunk abban, hogy jó házigazdaként még színvonalasabbá tudjuk tenni az értelmiség fesztiválját. A sport az egyetemes kultúra része, fontosnak érezzük, hogy értékeit mindenki megismerje. A hiteles sportoló példaképe társadalmunknak. Szeretnénk bemutatni, hogy az egyetemünkön folyó munka méltóvá teszi a sportolókat és sportszakembereket erre a szerepre.  A koncertek, a bulik és a féktelen szórakozás mellett egy hétig minden fesztiválozó azonosulhat a TF jelmondatával, miszerint: Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!”

EFOTT – Csak szabadon…

www.efott.hu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..