Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFT

Csak techno és más semmi – szombaton Dance With ME a RIOban

dance-with-me-beico-mt93-rio-szeptember-21-4603
Most szombaton debütál a Dance With ME a Rioban, Budapest egyik legmenőbb szórakozóhelyén. A reflektorfényben pedig: a nagybetűs TECHNO. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ősz legnagyobb bulija elé nézünk, a fő hangulatfelelős pedig az argentin techno duó – a Beico & MT93 – lesz. Mindez még párosul egy top magyar lineup-pal – fixen hajnalig tartó menetelés lesz a vége! A hazai DJ fellépőkkel beszélgettünk az esemény kapcsán:
A szeptember 21- i buli hazai lineup- ja elég komolyra sikeredett. Mesélnétek róla, hogyan jött a DANCE WITH ME ötlete? Miért mondtatok azonnal igent a fellépésre?

NoNameLeft (NNL): Nekünk először Andris (Andrewboy) dobta fel az ötletet stúdiózás közben, hogy szeretne a Rio-ban létrehozni valami újat, amibe belevonna minket is, mint induló formáció. Nagyon örültünk a lehetőségnek, hiszen mint kezdeti fázisban lévő project, ez azért egy elég jó indulás, valamint akár majd később külföldre referenciának is szuper lehet.

Andrewboy: 
A Dance with ME csapatban azok a “barátok” tehetségek, külföldi előadók fognak fellépni, akiknek a nemzetközi karrier ugyan olyan fontos, mint nekem. Ez a csapat szigorúan a zeneírásra és a minőségi szórakoztatásra fog törekedni. Egymásra figyelünk, egymás dalait fogjuk remixelni és egymást segítjük különféle külföldi csatornákon. Dalainkat olyan előadók játsszák, mint például: Carl Cox vagy Solomun. Hiszünk abban, hogy egységben az erő és ha összefogunk, akkor minden célunk valóra válhat, ami egyébként szépen kezd is megvalósulni. Mi csakis a közönségünknek szeretnék megfelelni és minél több bulit szervezni és zenét kiadni. 
A hazai DJ szférára sajnos nagyon jellemző a széthúzás, de ti többször is megmutattátok, hogy másképpen is lehet. Barátok vagyok a DJ pulton kívül is? Mi a titka, hogy ilyen jól tudtok együtt dolgozni?
Bakonyi Bálint (HiBoo): Nem szeretnék közhellyel válaszolni, de tényleg a szakmai alázat, egymás tisztelete, valamint a folyamatos és kölcsönös segítségnyújtás az, ami élteti ezt az egészet. Szerintem mindnyájan azt a nézőpontot valljuk, hogy egymás szekerét húzva előrébb jutunk, ezért nem hátráltatjuk, hanem inkább támogatjuk a másikat, és irigykedés helyett örülünk egymás sikereinek.

NoNameLeft (NNL): A csapatból több emberrel is barátságban, illetve üzleti kapcsolatban is vagyunk, és mivel hasonló gondolkodásmóddal rendelkezünk, mindig könnyen egyről a kettőre jutunk. 
DJ Christopher: Abszolút. Velünk ellentétben, mi nem csak a DJ pult mögött játsszuk el, hogy haverok vagyunk, hanem a hétköznapokban is sokat hülyéskedünk és kérjük nagyon sokszor egymás véleményét ha elakadunk valamiben. Szerintem pont ez a mozgatórugója a rendezvényeknek is, mert nem kell megjátszani magunkat sem magunknak, sem pedig a közönségnek. 
 
Mivel készültök az estére?
DJ ChristopherEgy nagy adag TECHNOval! 
Aydan: Nos a pontos beosztás még nem jutott el hozzám, de úgy vélem warm up körüli szerepem lesz, aminek nagyon örülök, hiszen mára teljesen visszatért az a hangzásvilág, és az olyan témájú zenék, amikbe anno 14 évesen is szerelmes lettem, így újra alkalmam nyílik tiszta szívből azt játszani, amit szeretek.
Mi alapján döntitek el, hogy mit válltok el itthon és mit utasítotok el?
Bakonyi Bálint (HiBoo): Ma, amikor lassan több a szervező, mint a dj (és persze majdnem több a dj, mint a bulizó) nagyon nehéz a helyzet. Sajnos a rendezvényszervezők között is szelektálni kell egy DJ-nek. A közönség összetétele a szervező nívóját tükrözi, tehát ha egy fellépő pusztán a közönség összetétele alapján szelektál, vagy nem vállal el egy-egy bulit, akkor a házigazdát minősíti.
Szerintetek mi kell ahhoz, hogy egy hazai DJ külföldön is nagy sikereket érjen el?
Aydan: 
A: Az alázat, és a külföldi trendek tökéletes követése és az azzal való azonosulás. 
B: Dobbants egy teljesen új karaktert és stílust.
DJ Christopher: Manapság már elengedhetetlen az, hogy saját zenéd legyen. Míg régebben elég volt a zenéket egymást után lejátszani, és felépíteni egy estét, ma ezt már egy 10 éves gyerek is meg tudja csinálni. Kell az a fajta egyediség mind a profilodba és a zenébe. Ha ezt át tudod adni úgy közönség számára, hogy megértsék és befogadják, akkor nyert ügyed van
Szereted a technot?! Akkor nem kérdés hol leszel szombat estétől, egészen vasárnap reggelig – a RIO-ban találkozunk!
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..