GASZTRO

Családi delikát nyílik Szigligeten!

tzf

Vincze Peti és édesanyja, Marcsi a balatoni vendéglátás híres anya-fia párosa, most úgy gondolták, betöltenek egy régóta tátongó űrt. Mégpedig azt, hogy a Keszthely-Balatonfüred tengelyen csak a vasárnapi tóti piac elégíti ki azok vágyát, akik helyben szeretnének minőségi hozzávalókat, fűszereket, termelői finomságokat vásárolni. A most nyíló szigligeti Kisbolt kötelező gasztro-megálló lesz a nyaralós beszerzőkörúton, de a helyiek között is egyre nagyobb az igény egy egész héten nyitvatartó gourmet kisboltra. A hivatalos nyitás július 4-5.!

Adott egy vérbeli vendéglátó édesanya, akit az Isten is házigazdának teremtett, és aki a Kikötő Étterem Marcsijaként az elmúlt 20 évben szépen lassan mindannyiunk tiszteletbeli nagymamája lett. Adott a fia, Vincze Peti, a második generáció, aki a badacsonyi Tölgyes Kúriában ugyanilyen lendülettel, csak eggyel modernebb megközelítésében látja vendégül az érkezőket. Aztán adott még egy lehetőség, hogy ki lehetne venni a kikötőtől pár lépésre lévő kikerülhetetlen kisbolt épületét, és ott nagyot álmodni. Ahogy mondani szokás, összeállít a kép, megszületett a szigligeti delikát, a Kisbolt ötlete. „Előre menekültünk” – kezdi Peti – „Keszthelytől Füredig nincs ilyen minőségű bolt, a Zánka, Gyenes, Káli-medence háromszöget szeretnénk becélozni olyan minőségi válogatással, ami kielégíti egy háztartás alap igényeit és amilyen a nagy hiperekben nem található meg. Azt látjuk, hogy egyre többen költöznek ide a nagyvárosokból, vagy töltenek itt huzamosabb időt, jelentősen nőtt az igény a színvonalas gasztro-termékekre a környéken” – meséli.

A bolt csendesen, próbaüzemre már megnyílt, a rusztikus polcokon sorakoznak a hazai és külföldi finomságok: a mohácsi Garat Malom jó minőségű lisztjei, a Snack Garden csipszei, a Tóti Herba szörpök, Zsusska befőttjei, olasz pestok, olívaolajok, gyorsan elkészíthető 1-2 személyes tészták, rizottók, Balaton Gin, Fiver Tree tonicok, Várvölgyi pékáru, a Fűszerész 35 féle fűszere.

A hűtőpultban Hübrisz és Stari sörök, Vis Vitalis vizek, sajtgurigák Szegi Karcsitól, a vászolyi Reményik Kálmántól, sajtok a Tekeresvögyi Sajtműhelyből, Fölföldi Béla füstölt termékei, a csodaszép piros Berkel szeletelőn Rompos Tamás szigligeti sonkája. A bolt előtt nagy zöldséges-gyümölcsös pult gondoskodik a friss megfelelő alapanyagokról, de egy grill partihoz is mindent be lehet szerezni a Laposa borválogatástól kezdve a vákuumozott fűszeres grill húsokig. Különlegesség a szarvasgomba-előrendelés, ilyen nincs máshol a környéken. Petiéknek sok terve van, elsőként saját termékként a Harrer Csokoládéműhellyel közösen készül el majd Szigliget csokija.

REGGELI DELIKÁT

A Delikát elé kitett asztalok helyben reggelizéshez is tökéletesek, de el is lehet vinni a frissen sütött pékárúkat, szendvicseket. Házi rétes, frissen facsart narancslé és kávé is lesz, egész nap.

KIKÖTŐ BBQ

A nyitás után pár héttel tervezetten feláll a grill-pult is, ahol egyszerű de nagyszerű grill ételek készülnek majd, streetfood jelleggel, jó sörrel, papírtányérosan. A fenyvesi angus marha-farm és a Green Egg közös említése egy mondatban csak jót jelenthet.

NYITÓ HÉTVÉGE: július 4-5 10:00-18:00 kóstolókkal, meglepetésekkel

https://www.facebook.com/events/293354668454204/

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .