FLYERZ REVIEW

Cseppek az óceánban – Ide utazzunk 2020-ban

maldiv_fushi2-1170x789

A hófehér homok és hófehér fogakat villantó mosolyok országa ez a több száz szigetből álló köztársaság. Itt mindig süt a nap, meleg az óceán, pálmafákkal tarkított a tengerpart: álmaink helyszíne, maga az édenkert.

A dél-ázsiai Maldív-szigeteket nem véletlenül hívják a földi édennek. Már a repülőgépről fantasztikus látványt nyújtanak a mélykék óceánt tarkító, hófehér-zöld színben pompázó kis pöttyök. 1190 kis szigetet foglal magába a szuverén állam, melyből 26 természetes atoll. Ezek kiemelkednek a levegőből is, hiszen kis korallgyűrűk veszik körbe a kicsiny szigeteket. A legtöbb mégis érintetlen, hiszen csak 200-on laknak, közel 90 pedig a turisták részére kialakított luxus szállodakomplexum.

Forrás: Coral Tours

Álomhelyszín

A kellemes éghajlat itt egész évben adott, így bármikor is jövünk a nyaralás adott. Vannak vízen fekvő bungalók, így szinte lebeghetünk, lustán elnyújtózva a teraszon a víz felett, hallgatva az alant fekvő víz lágy morajlását. De választhatunk villákat a vakító fehér homok tetején is, pazar kilátással a pálmafás partszakaszra. Privát sziget is adott, ahol a külvilágot kizárva luxus Robinsonként sétálhatunk a kókuszpálmák lelógó levelei alatt. A szállodakomplexumok minden fényűzéssel felszereltek, itt tényleg mindenki különlegesnek érezheti magát, könnyű itt a pihenésbe, feltöltődésbe belemerülni. Lustálkodjunk a trópusi környezetben, sétáljunk a gyönyörű zöld, virágos növényflórán keresztül, vagy aktívan búvárkodjunk a szivárványszínű halak között az áttetsző kristálytiszta vízben, a lehetőségek tárháza gazdag. Egy biztos, unatkozni nem tudunk és nem is fogunk.

Fussunk össze a helyiekkel is!

A helyiek híresek a vendégszeretetükről és mosolyukról, ezért is kedvelt nyaralódesztináció. De nemcsak a szállodákban tapasztalhatjuk meg ezt, hanem ha a szigetekre, vagy szigetekről jövet belátogatunk a fővárosba is. Itt is lépen nyomon kedves, mosolygós emberekkel találkozhatunk. Kultúrájukat megismerhetjük a Nemzeti Múzeumból, nagyon sok buddhista és iszlám régiséget találunk itt.

Forrás: Coral Tours

Kihagyhatatlan látnivaló a korallsziklákból épült Malé Pénteki Mecset, vagy ahogy a helyiek hívják, a Malé Hukuru Miskiy, mely egyedülálló építészete miatt felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. Érdemes felkeresni a helyi piacokat, megízlelni az itteni mézédes gyümölcsöket és jó szívvel fogadjuk el bárhol, ha egy friss, szépen díszített kókuszdióval kínálnak meg minket, hisz ez itt régi hagyomány.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .