Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionGASZTRO

Székely söröző nyílt a józsefvárosi komlótengelyen

csiki-01Fotó: Hunyadi Nóra

Új téren lendült akcióba a Csíki Sör: a folyamatosan bővülő, most már nyolcféle malátakoktélt számláló kínálat mellett a sajátmárkás kocsmákkal nyitnak új frontot. A gyár részeként üzemelő csíkszentsimoni Látogatóközpont és a nemrég nyílt székelyudvarhelyi kirendeltség után Budapesten a József körúton nyílt Tiltott Csíki Söröző.

Fotó: Hunyadi Nóra

Gyorsan az elején tisztázzunk pár dolgot. Aki az elmúlt időszakban lemaradt a névháború borzalmairól, és helyesen szeretne egy korsót kérni a székely főzde valamelyik termékéből, az a sejtelmesen hangzó „tiltott” szócska segítségével érheti el a tökéletességet. Az „igazi” szócskát ideiglenesen lecserélve lett ideiglenesen „Tiltott Csíki sör” a hivatalos neve a terméknek, de ez annyira összeforrt a termékekkel, hogy valószínűleg így is marad, míg medvék élnek a Hargitán.

A Csíki Sörnél a folyamatosan bővülő sörkínálat mellett most arra próbálnak fókuszálni, hogy fogyasztóik egyre több helyen érhessék el a Csíki termékeket. Ez a disztribúció mellett 2018. tavaszán brandelt sörözők nyitását is jelenti, franchise rendszerben. A nyárias hónapokban a Bálna mellett üzemelő Csíki Sörplaccot leszámítva a Rákóczi téren található Tiltott Csíki Söröző az első – és természetesen nem az utolsó – ilyen magyarországi egység. A kocsmát egy erdélyi úriember, Kiss Tibor üzemelteti, aki székelyes szerénységgel csak annyit akart elmondani magáról és az üzleti tervéről, hogy „potenciált láttam benne, azért nyitottam meg”.

Fotó: Hunyadi Nóra

A mézes sört leszámítva minden más terméket csapon tudnak tartani. Még a szűretlen Csíkit is, amelyet nagyon kevés helyen lehet fogyasztani szerte a Kárpát-medencében, hiszen rövid az eltarthatósága, és 4 fok alatt kell tartani, az út a csíkszentsimoni gyárból a József körúti egységbe pedig nagyjából 712 kilométer hosszú. A szűretlen Tiltott Csíki Sör élesztősejteket tartalmaz, amelyek kellemes ízt, egyedi aromát, mélysárga opálos színt kölcsönöznek a terméknek, ezáltal mindig különleges élményt ad a fogyasztóknak. A legújabb termékük, a Tiltott Csíki Jégáfonya sör pedig igazi nyári frissítő, amely a nagy melegben üdítőként csúszik. Ez az alapsörből készül helyben szedett áfonya levének hozzáadásával és erjesztésével. Talán egy icipicit édes, de a székely nevén kokojza már csak ilyen gyümölcs. Mondhatnánk, hogy csajos sör, de mostanában a férfiak és nők alkoholfogyasztási szokásai kezdenek összeérni.

A Blaha Lujza tér-Rákóczi tér sörtengelyt – Rizmayer sörház, Krak’n Town és a Beerselection bolt – 80 ülőhellyel bővítő Tiltott Csíki Sörözőben természetesen meg lehet kóstolni a gyártó erősebb szeszeit, a Csempész termékeket is. Az alap Tiltott Csíki Sörből készítenek sörpátlatot, az áfonyából likőrt, de Csíki Csempész Keserű néven gyógynövényes étvágygerjesztővel is kísérhetjük a korsó sörünket. Asztalfoglalás erősen ajánlott!

Fotó: Hunyadi Nóra
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..