Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTROKULTÚRAPROGRAMAJÁNLÓ

Csokoládé: az édesség, mely Múzeumot érdemel

strawberries-1223153_640

A csokoládé azon örökzöld édességek közé tartozik, mely minden szituációban életet ment: ha éhes vagy (ha nem…), ha szomorú vagy, ha boldogság tölt el vagy ünnepelsz valamit. Csajos délutánokon, de “csak úgy” is fogyasztjuk. Egyszerűen azért, mert jó és kell. Indok sem kell hozzá. 🙂

Evidens tehát, hogy a csoki 2008-ban múzeumi otthonra lelt Budapesten. Árpádföldön, a Bekecs utcában áll az eredetileg nemesi vadászkúriának épült kastély: a mai Csokoládé Múzeum épülete, mely ugyan nem hasonlítható a Charlie és a csokigyárból ismert Willy Wonka csokoládégyárához (egyszóval enni nem lehet belőle), ez mégsem ok a csalódásra.

A Csokoládé Múzeum állandó kiállításán, ízutazásain és programjain ugyanis fenséges csokoládé csodákat kóstolhatunk. Farkas Elemér, a Múzeum alapítója több mint 20 éve foglalkozik csokoládékészítéssel, az épületet is ő restauráltatta.

De mit is nyújt tulajdonképpen a Csokoládé Múzeum? A kakaófát ábrázoló kapun belépve megcsodálhatjuk a Múzeum gyönyörű kertjét, majd azon átvágva bejuthatunk az édesség mennyei birodalmába. Az épület küszöbét átlépve máris érezhető a csokoládé fenséges illata, és a csokoládé szökőkútból mindjárt meg is kóstolhatjuk az istenek eledelét.

chocolate tasting allday ??? #csokoládémúzeum

bettina_k (@bettina_k) által megosztott bejegyzés,

A Csokoládék tere a kulturális feltöltődés lehetőségét nyújtja: százéves csokoládékészítő és boltos eszközöket, régi nagy csokoládé gyárosok remekre sikerült termékeit és csomagolásait tekinthetjük meg. Itt minden tárgynak meg van a maga története.

Igazi programkülönlegességként saját csokoládét is készíthetünk, majd illatosan gőzölgő forró csokoládéval a kezünkben beülhetünk a filmmúzeumba, ahol betekintést nyerhetünk a csokoládé történetébe. Eközben természetesen sorra követik egymást a finomabbnál finomabb csokoládékóstolók. Előadást is hallhatunk a mennyei manna történetéről, majd befejezésképpen a Csokoládé Múzeum mintaboltjában kedvükre válogathatunk a legfinomabb csokoládékból.

A Csokoládé Múzeum többféle túrát kínál az érdeklődőknek: a Praliné programot, a Fejedelmi túrát, a Deli’Do Extra programot, valamint a Princely Delouxe Tour-t. Húsvétra hangolódva pedig a Múzeum kertje most teret enged az ugrifüleseknek: 2017. április 9-17-ig díjnyertes tenyésznyulak és nyúl óvoda várja a gyerkőcöket és az érdeklődőket. 🙂 A Nyúlkiállítás megtekintése ingyenes, közben pedig lehet csemegézni a felállított csokiszökőkútból is. A nyuszikat a megjelölt időpontban mindennap 10:30-17:00 óráig láthatják az apróságok. 🙂

A Csokoládé Múzeumba minden esetben, az egyéni és csoportos látogatáshoz is telefonos egyeztetés szükséges! A további információkról, jegyárakról itt tájékozódhatsz.

Csokoládé Múzeum helyszíne: 1162 Budapest, Bekecs u. 22.

 

Borítókép forrása: itt.

 

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..