EGÉSZSÉG & SZÉPSÉGFLYERZ REVIEW

Csukás István egy különleges, több mint 40 éve született zenés mesejátékát most a Zichy Szín-Műhely állította színpadra

Screen Shot 2019-02-12 at 13.54.33

A kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb hatású alakjának, Csukás Istvánnak egy különleges, több mint 40 éve született zenés mesejátékát, a Zichy Szín-Műhely állította színpadra az író szakmai támogatásával, hogy az ifjúság még jobban megismerje Mirr-Murr, Pom Pom vagy a Süsü, a sárkány mesefiguráit teremtő szerző világát. Az „Utazás a szempillám mögött” története, gyermeki és felnőtt lelket egyaránt elbűvölő mesevilágba röpít. Az réginek tűnő, de a mai napig aktuális, álomdramaturgiára épülő, gyerekszínházi előadást azért választotta a Zichy Szín-Műhely, hogy modernebb kivitelezésben, de régi értékek megtartásával mutassa meg a mese örök, halhatatlan erejét.

A történet egy magányos kisfiúról, Lackóról szól, aki elveszített üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Elgurult golyójátéka álmában is csak gurul, csak gurul…
Utazása során találkozik a szófacsaró Seregélyekkel, az izgő-mozgó-éneklő Nyulakkal, az igazmondó Vakondokokkal,  a Scherlock Holmes-t idéző kiérdemesült Sánta Kutyával, a csupaideg Pukkancs Egérrel és a titokzatos Keresztes Pókkal, mely figurák a természeti világot ötvözik mulatságos és költői módon az emberi természet esendő, ám mégis szerethető tulajdonságaival. Hősünket egy hűséges segítő, a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót. Végül a megtalált üveggolyó örök barátokat szerez, akik ugyancsak az álomban elérhetők, de létezésük a valóságot teszik elviselhetőbbé, teljesebb emberré formálva a kisfiút.

Az előadás különlegessége, hogy a produkció után a gyerekek élőben találkozhatnak a karakterekkel, valamint autogramot szerezhetnek és fotókat készíthetnek velük. A színház számára nagy öröm, amikor a csillogó szemű gyereksereg megrohamozza a szereplőket.

A mesejátékban felcsendülő dallamok megvásárolhatók CD-n, hogy a mesehősök tovább muzsikálhassanak a gyerekek szobájában.

A CD-t keresse az Utazás a szempillám mögött előadások szünetében!

Előadás időpontok: 2019. 02. 24. l 2019. 03. 24. l 2019. 03. 31.

Kezdés időpontja: 10:00

Helyszín: Hatszín Teátrum

jegyvásárlás

https://www.jegy.hu/program/csukas-istvan-dolmany-attila-szitha-miklos-utazas-a-szempillam-mogott-97970

Dramaturg/ Rendező: Dolmány Attila

Zeneszerző: Szitha Miklós (Talamba Ütőegyüttes)

Szereplők:

Rubóczki Márkó

Bacsa Ildikó/ Gosztola Adél

Tarján Péter

Maday Gábor

Koltai Vivien

Czégé Dóra

Makofka Blanka

Bartus Marcell

 

Az előadásra mindenkit szeretettel várnak  a Zichy Szín-Műhely alkotói.

www.zichyszinmuhely.hu

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .