MOTORSPORTSPORT

Dakar 2020 – Fekete nap és szakasztörlés

Goncalves

Elindult a Dakar Rally, mi pedig felkértük Horváth Lajos „Laller” terepmotorost, hogy szakértőként segítse a munkánkat, hogy pár mondatban foglalja össze nekünk, ő hogyan látja a kétkerekűek versengését.

Laller a KTM-je nyergében kétszer is megjárta a Dakart, és ugyan célba érni nem sikerült neki, így is rengeteg élménnyel, valamint értékes tapasztalattal gazdagodott. A FIM-E Európa bajnoki címet nyert és az NVSZ által a 2018-as Év Motorsport Versenyzőjének választott pilóta így értékelte a 2020-as Dakar fekete napját:

„Sajnos szomorú hírrel kell kezdenünk a mai összefoglalót: a 276. kilométeren elesett, és elhunyt Paulo Goncalves portugál motorversenyző. Az eset sokkolta az egész Dakaros és motoros társadalmat, a szervezők így jobbnak látták törölni a nyolcadik szakaszt. Nyugodj békében, Bajnok…

A hetedik napon Riyadh-Wadi Al Dawasir között 195 km összekötő és 546 egység speciál szakasz várt a mezőnyre. Az idei Dakar leghosszabb napja dűne rendszerek között vezetett, mindenhol homok és homok. A szervezők szerint eddig is nehéz volt a verseny, azonban most kezdődik csak az igazi a feketeleves, és a hátralevő napok okozhatnak még komoly meglepetéseket.

A hetedik napon Brabec kezdte a táncot, és ahogy arra számítani lehetett, a mögüle indulok ki is használták a helyzeti előnyüket. Barreda és a már felszabadultan motorozó Benavides (aki a motorjának meghibásodása miatt már elveszítette a dobogós esélyeit) tökéletesen uralták a terepet. Ahhoz képest, hogy elsőként startolt el, elég jól alkalmazkodott, és csupán 4 perc 52 mp hátrányt szedett össze, de az összetettben így is növelni tudta az előnyét Price előtt. Brabec, Barreda és Quintanilla is kihagytak egy gps pontot, ezt még vizsgálják a sportbírók.”

 

Hetedik szakasz, eredmény:

1.K.Benavides 4:36:222

2.J.Barreda +1:233

3.M.Walkner +4:17

 

Abszolút:

1.Brabec 29:25:012

2.Quintanilla +24:483

3.Cornejo Florimo +27:014

4.Price +28:44

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .