Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
MotorsportSPORT

Dakar 2020 – Így látta a szakértőnk az ötödik napot

Price

Elindult a Dakar Rally, mi pedig felkértük Horváth Lajos „Laller” terepmotorost, hogy szakértőként segítse a munkánkat, és naponta pár mondatban foglalja össze nekünk, ő hogyan látja a kétkerekűek versengését.

Laller a KTM-je nyergében kétszer is megjárta a Dakart, és ugyan célba érni nem sikerült neki, így is rengeteg élménnyel, valamint értékes tapasztalattal gazdagodott. A FIM-E Európa bajnoki címet nyert és az NVSZ által 2018-as Év Motorsport Versenyzőjének választott pilóta így értékelte a Dakar ötödik napját:

„A mezőny már túl van az ötödik napon, ezúttal Al Ula-Ha’Ila között száguldottak a srácok, ahol 211km összekötő és 353km szelektív szakaszt kellett abszolválni. Nagyon változatos és navigációban is erős napon vagyunk túl, ami ezúttal Toby Price győzelmét hozta, így abszolútban 9 perc környékére sikerült lefaragnia a hátrányát az éllovas Brabec-el szemben. Price mögött a két Husqvarnás gyári versenyző biztosította a megfelelő hátvédelmet a támadó Hondások ellen. 130 indulóból 127 pilóta ért célba.”

 

1.Price 3:57:33

2.Quintanila +1:12

3.Short +2:31

44.Gyenes Emánuel „Mani”

107.Saghmeister Gábor

 

Abszolút:

1.Brabec 19:07:19

2.Price +9:06

3.Benavides +11:32

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..