P1

A MotoGP világbajnokság emblematikus figurája már szinte mindent elért a motorversenyzésben, de az igazi végcél, az átütő siker még várat magára.

A Motor & Verda többek között erről is faggatta a Repsol Honda élmenőjét!

 

Mi a legfőbb vágyad az életben?

Világbajnokká válni! Az egy csodálatos érzés lehet. Az álmodozás minden nap motivál engem!

Mit gondolsz az idei esélyeidről a MotoGP-ben?

Azt hiszem, jó csomagunk van ebben az évben. A csapat, a technika, valamint a gumik is jó szinkronban dolgoznak egymással, és ez a konzisztencia kulcsfontosságú lehet. Most ötödik vagyok a bajnokságban, de keményen fogok hajtani, hogy tartsam magam, és harcban legyek a szezon végéig!

Csapattársad gyors, fiatal, háromszoros világbajnok. És szintén spanyol! Milyen a kapcsolatod vele?

Jó a kapcsolatom Marc Márquezzel! Bár hétről hétre erős csatában vagyunk, mégis sikerült jó viszonyt kialakítanunk!

A magyar szurkolók nagyon szeretnének egy hazai MotoGP futamot. Jártál már a Hungaroringen? Esetleg versenyeztél is rajta más szériákkal?

Nem jártam még a Hungaroringen, de az F1-es versenyeket rendszeresen nézem a tévében. Mindenki, aki nálatok versenyzett, azt mondja, hogy élvezetes és nagyon szeretik a pályát, ezért szerintem is nagyszerű lenne, ha lehetőséget kapnánk egy magyar futamra.

Mit csinálsz, amikor épp nem MotoGP győzelmekre vadászol?

Élvezem az életem a Genfi-tó közelében. Edzek a barátaimmal, nyáron pedig szörfözök és wakeboardozom! Őszintén szólva, nincs sok szabadidőnk, hiszen a versenyzésen kívül még számos elfoglaltságunk van, pl. PR rendezvényeken veszünk részt, és sok más feladatnak is eleget kell tennünk.

Milyen motort használsz a hétköznapokban?

Természetesen Hondát! Az egész karrierem alatt a Hondával voltam, így bátran mondható, hogy a DNS-m részévé vált ez a brand!

Hosszú ideje versenyzel a királykategóriában. Vannak barátaid a sorozatban?

Hogyne, rengeteg barátom van! Vicces ez, mert minden versenyző őrült, és kicsit különc is a maga módján, mégis egy tőről fakadunk, bárhonnan is származunk! Közeli barátságot ápolok Tom Luthival, mindketten Svájcban élünk, és ha időnk engedi, eljárunk síelni.

Mibe fogsz a karriered végeztével? Kacsingatsz a motorsport más irányaiba esetleg?

Ez még most nem tisztult le. Jelenleg a MotoGP-re kell összpontosítanom, de előbb vagy utóbb kiderül majd, mibe fogok!

Képek forrása: Red Bull Content Pool

A cikk megjelenik a Motor&Verda magazin június/júliusi számában!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .