SPORT

Derűre ború – Felemás hazai szereplés a Wtcc időmérőn!

18425124_1467991186590552_5006118745763574774_n

Az extra erősen alakult második szabadedzés után nem titkoltan Michelisz Norbert polejában, és Nagy Dániel erős hazai Wtcc-s bemutatkozásában reménykedett a Hungaroringre kilátogató szépszámú nézősereg. Ez nem jött össze, ugyanakkor elkeseredettségre semmi ok, hiszen a holnapi futamokon lesz lehetőség az előrébb lépésre, és egy szép eredményre.

Pedig a Q1-ben még minden rendben ment, legalábbis ami a hazai szempontokat illeti. Nagy általánosságban véve viszont Rob Huff örülhetett, hiszen a Q2-ben már ő volt a leggyorsabb, végezetül pedig a superpoleban ellopta a showt a sokáig nyerőnek tűnő Mehdi Bennani elől. Harmadik helyen a Campos Racing pilótája, Esteban Guerrieri végzett, míg a fordított rajtrács, és ezzel a szombati nyitófutam első helyét a Sebastian Loeb Racing versenyzője, John Filippi húzta be. Legnagyobb bánatunkra Michelisz Norbert a Q3-ról alig lemaradva „csak” hatodik lett. Így értékelt az időmérő edzés utáni sajtótájékoztatón:

Lehetett volna ez jobb, de majd holnap! Kép: Hungaroring Média

„Vigasztal, hogy Monteiro előtt végeztem, az viszont korán sem tölt el elégedettséggel, hogy nem sikerült közelebb férkőznöm ma az élmezőnyhöz. Sajnos értékes pontok csúszhatnak ki így a kezünkből… Az éjjeli heves esőzések után a pálya nem volt a legjobb állapotban, ennek ellenére igyekeztem a határon autózni. A gép rendben volt, szeretném a legtöbbet kihozni a holnapból. Meglátjuk!” – monda a hazai hős.

Nagy Dánielnek és a Zengő motorsportnak több bosszúságra lehet oka, a jó kezdés után nem termett sok babér. Dani és Aurelien Panis már a Q1 során búcsúzott, utóbbi a 14. helyről várhatja a holnapi futamokat, magyar csapattársának pedig a mezőny végéről kell majd felzárkóznia.

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .