Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionNIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓ

Dévényi Tibor pöttyös labdáinak komoly eszmei értéke van a mai fiatalság körében is – EFOTT beszámoló 1. nap

EFOTT_koncert eletkep
Szabadon jó*

Elindult az EFOTT, amiről fogadjunk, hogy nagyon kevesen tudják, hogy a betűszó valójában az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját jelenti, és a legrégebbi fesztiválként őrzi a velünk élő szocializmus eme szép szimbólumát, ezzel együtt a „Csak szabadon” jelszó, amivel az utóbbi években promotálja magát a fesztivál, a fogyasztói kultúra szabadságának fanfárját zengi, amivel semmi baj nincs – az EFOTT egy fesztivál, ami nem ígér többet annál, ami. Elérhető áron hívja a fiatalokat egy kis tóparti kikapcsolódásra, ahol a mindennapok fogaskerekéből kiszakadva összeöntve hallhatja a magyar mainstream kínálatát, immáron néhány közepesen levitézlett külföldi sztárfellépő társaságában.

30Y

A fesztivál első napja tegnap volt, de az egyre elterjedtebb fesztiválszervezési szokás szerint mínusz egyedik és nulladik napokkal is várták az elszánt látogatókat, amelynek a legmeglepőbb tanulsága, hogy Dévényi Tibor pöttyös labdáinak komoly eszmei értéke van a mai fiatalság körében is: jelen sorok írója szót váltott egy szerencsés labdabirtokossal, aki őszinte szomorúsággal ecsetelte, hogy a Művész Úr nem volt hajlandó dedikálni a vérrel-verítékkel megszerzett relikviát.

A tegnapi nap már teljes programmal várta a fesztiválozókat, jelen sorok írója azonban nem kívánja olvasóit a headlinerekről való áradozással fárasztani, következzék a nap három pozitív meglepetése:

1. Zenék
Punnany Massif

Több olyan zenekar is volt, akik nagyon kellemes meglepetést okoztak, először is kiemelendő az Intim Torna Illegál ex-basszgitárosának új zenekara, a büntető nevű Sky-hős, akik pont azt a feelgood tinglitangli stadionrockot nyomják, amit az ITI még fénykorában, ha a három embernél többen is lettek volna a délutáni koncerten, egész biztosan jól érezték volna magukat. A zenekar viszont határozottan jól szórakozott, a butácska dalszövegek és a hamiskás énekhang ellenére (vagy miatt?) is remek élmény volt végighallgatni. A nagy nevek feldicsérése helyett kiemeljük még az ironikus retróvonatra felszálló Animal Cannibals-t, mert élő zenekarral toltak egy meglepően színvonalas show-t, a közönség mozgatásának rutinja jól látszott, és e sorok írója nem büszke rá, hogy még vonatozott is az Ülünk a vonaton című opusra, de meg kell hagyni, remek hangulatot teremtettek a srácok, akiknek művészneveit csakazértsem írom le.

2. Az árak
Nagy Réka fesztiválozik

A rutinos fesztiváljáró nyilván felkészülve érkezik, hogy havi bevételeinek két szánjeggyel mérhető százalékát mulassa el, ezzel együtt is az EFOTT-on a hallgatói ösztöndíjból is el lehet lenni, hála például az Aldi-sátornak, ahol bolti árakon lehet péksütizni. És persze folyjon az alkohol is, félezer forintért hat deci sörrel tehetünk szellemi leépülésünk gyorsításáért.

3. A helyszín
Strandröplabda

Bár hallottunk olyan savanyújóska véleményeket, hogy a fesztivál túl nagyra nőtt, túl sok a színpad és összefolynak a zenék, de egy fesztiválra nem a tűéles hangzásvilág miatt megy a fiatalság, hanem hogy koncentráltan teljesítse a nyári bulikvótát, amire az EFOTT teljesen megfelelő.

Emberléptékű, elérhető, kifejezetten élvezhető fesztivált kapunk a pénzünkért: ha nem akarjuk magunkat a gondolkodás luxusával fárasztani, itt a helyünk, ráadásul a megfáradt partizó a magyarosan túlárazott tóparti lángosokkal készülhet a következő napokra a lusta délelőttökön.

*pont így

Szerző: mitillik

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..