Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Screen Shot 2019-01-21 at 14.15.51

Egy jobb laptop, egy emlékezetes nyaralás a haverokkal, egy nyelvvizsga vagy a koli díjának előteremtése: bármi is legyen a kitűzött cél, előbb-utóbb mindenki akar valamennyit dolgozni a suli mellett.

Néhány évvel ezelőtt, ha diákként dolgozni szerettél volna, nem lehetett megúszni az utazgatást, papírmunkát, aztán a várakozást a konkrét munkára, majd újabb szerződés aláírását. Teltek a hetek, ment az idő, munka és pénz meg sehol. Szerencsére ez az eljárás már a múlté és az új folyamathoz szinte csak a telefonodra van szükséged.

Az iskolaszövetkezetek komoly fejlődésen estek át az elmúlt időszakban. Aki fiatalokkal dolgozik, annak muszáj lépést tartani: minden online, mobil és nagyon gyorsan történik. Másik oldalról viszont komoly törvényi kötelezettségei vannak a munkaközvetítésnek: jogszerű szerződések, pontosan vezetett jelenléti ívek kellenek ahhoz, hogy hivatalos, bejelentett munkát adhassanak. Hogyan lehet összehangolni a két elvárást? Megkérdeztük az AtlaszDiák Iskolaszövetkezetet, hogy ők hogyan ugrották meg ezeket az akadályokat.

Digitális megoldások az diákszövetkezetben is

Az AtlaszDiák rengeteg változatos diákmunkát ajánl a tanulóknak, legyenek akár középiskolások, akár egyetemisták – több, mint 100 nyitott pozíciójuk van jelenleg is. Mivel a folyamat bürokratikus része volt a legnehézkesebb, ezért egy huszárvágással megoldották a papírmunka kérdését: a DOQ csapatával egy mobilos appot fejlesztettek, amelyben elektronikusan és teljesen jogszerűen aláírható a diákmunkaszerződés.

A munkaórák elszámolását, a jelenléti ívek kezelését a saját weboldalukon tették digitálissá, így meló után elég becsekkolni és telefonról felvezetni a ledolgozott órákat. Ezt a felületet egyszerre látja a munkát adó cég, a diákszövetkezet és a dolgozó diák is, egész hónapban.

Ráadásul Messengeren bármikor elérhető Betti is, az AtlaszDiák chatbotja, aki a munkával kapcsolatos általános jellegű kérdéseket éjjel-nappal képes megválaszolni. Irodai időben pedig a robot mellett egy totál élő ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll személyesen, telefonon és Skype-on.

Bátran mondhatjuk, hogy ha diákmunkát szeretnél: maradj otthon! Elég lesz akkor kimozdulnod a lakásból, amikor már a valós munkára mész. Az önéletrajzodat a feltöltött adataidból és a fényképedből elkészíti neked az AtlaszDiák weboldala, egy kattintással letöltheted. Papírmunka nincs, az ügyintézés digitális és már alig rabol az idődből.

A diákmunka folyamata

A diákmunka már öt egyszerű lépésből megvan: beregisztrálsz a weboldalon, a telefonos app segítségével intézed a szerződést vagyis szövetkezeti tag leszel, egy leegyeztetett időpontban megdumáljátok, hogy milyen állást keresel, aztán leszerződsz a konkrét munkára és már mehetsz is az első munkanapodra.

Utána online vezetheted a ledolgozott órákat, követheted, hogy mennyi lesz a nettó béred és a következő hónap 10-én már landol is a jól megérdemelt fizu a bankszámládon.

A friss álláslehetőségekről értesítést kaphatsz egy zárt Facebook csoportban és a Facebook oldalukon is pörögnek a hasznos ötletek, az exkluzív kedvezmények és a szórakoztató kontentek.

Ráadásul ez még csak a kezdet, mert a fejlődés itt nem áll meg! Az AtlaszDiák Iskolaszövetkezet folyamatosan dolgozik azon, hogy még egyszerűbb, gyorsabb és praktikusabb megoldásokat találjon, hogy csak az igazán fontos dolgokra kelljen koncentrálnia a tanulóknak. A papírmunka, a bonyolult ügyintézés legyen a múlté: 2018-ban már minden lehetőség adott a modern diákmunkához.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..