Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

Dragonosok viadala érkezik Szegedre

475870_363810656995704_1937424690_o

A világ minden pontjáról leszállnak a sárkányok, hogy 5 év elteltével ismét dobszó zengése árassza el Szegedet. A nagysikerű 2013-as Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság után 2018 – ban a legek legjobbjai versenyeznek majd a Maty-éren és a Tiszán a 2018. július 17-22 között zajló 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon.

Az idei évben 20 éves jubileumát ünneplő Magyar Sárkányhajó Szövetség számára óriási elismerés és nem kis feladat, hogy a több mint 150 rajthoz álló klub közel 6000 versenyzője számára a már megszokott magas színvonalat még inkább emlékezetessé tegye.

A sárkányhajó világbajnokság igazi különlegessége lesz a nyári szezonnak, hiszen az elől sárkányfejjel díszített 12,5 m hosszú hajótestek sokasága nem mindennapi látványt nyújt majd a vízen. A 2000 éves keleti hagyományokkal rendelkező sportág hosszú évek alatt a világ több kontinensét is meghódította, hiszen Európán és azon kívül is rengeteg erős klub alakult, akik mind az érmekért és a sikerért lapátolnak majd Szegeden.

A tradicionális múltra visszatekintő sportágat hazánkba a Magyar Sárkányhajó Szövetség alapítói hozták el 1997-ben, és a szövetség, 1998 óta magas színvonalon szervezi és irányítja a hazai klubok, szabadidős csapatok és sárkányhajós közösségek életét.

Aki szeretné átélni, milyenek az igazán tüzes sárkányok ne hagyja ki az egész héten ingyenesen látogatható sporteseményt. Sárkányok hete, te is légy a részese a sárkányok erejének és szurkolj velünk a hazai csapatokért! A dobszó harsogása, a szurkolók éljenzése Téged is magával ragad! A víz, a napfény, a közösségi élmény és a látvány elsöprő hangulatát nem elég képernyőn keresztül látni, ott kell lenni és átélni.

 

További információk:

www.hungary2018.dragonboat.hu

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..