Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

DS7 Crossback – Az autók Loius Vuittonja?

C4

A héten befutott egy telefon Póczak Tamástól, a 4WS Médiától. Tamástól kaptunk egy ígéretet, hogy elsőként lapunk hasábjain mutatna be egy igencsak egyedi gépjárművet az olvasóinknak. A Flyerz Magazinnál mindig szívesen fogadjuk a benzingőzös újdonságokat, így természetesen teret adtunk írásának.

“DS, Az Avantgarde Szelleme”. Ezzel a szlogennel indult útjnak egy új márka a Citroen háza tájáról. 1955-ben a francia gyártó egy jövőbe mutató technológiára építkezve alkotta meg a DS19-et, mely világszerte sikert aratott. A technológiai megoldásai, és formavilága korszakalkotónak számított. 2010-ben Citroen DS3, Citroen DS4 és Citroen DS5 néven indította útjára modelljeit, melyek igyekeztek elkülönülni a gyártó portfóliójától, már ránézésre is. Aztán 2014-ben bejelentették, hogy a DS külön márka lesz, melyet 2015ben egy új DS5-el koronáztak meg.

DS7 Crossback

2018 év végén már keringtek a pletykák, hogy valami egészen új dolog várható, a DS háza tájáról. Magyarország első DS autószalonjában mutatták be az új generáció első képviselőjét, mely a PSA konszern EMP2-es platformjára épülő C szegmenses SUV.

Mivel a DS 7 a prémium piacra igyekszik megérkezni, így a felhasznált technológiák, és a beszállítók is prémiumok. BRM Chronographes, Focal Audio, stb.

Ami a felszereltségét illeti, semmi kétség, hogy helyt áll: DS Night Vision (éjjellátó infra kamerás rendszer), DS Active LED (okos világítás rendszer), DS Active Scan Suspension (okos futómű), csak, hogy kiemeljek néhányat azokból a technológiákból, amik megleptek, amikor először találkoztam a felszereltség listával.

Az autó külső megjelenése is jelzi, hogy minőségi termékkel van dolgunk, de az interiör tovább fokozza ezt az érzést. Széles motorválasztéka a 130 lóerőtől 225-ig terjed, vegyesen dízel és benzines erőforrásokkal. Az év második felében érkezik majd a hibrid meghajtás is.

Ami külön érdekesség, hogy az autó 5 év/100e Km garanciáját megfejelték azzal, hogy a vételárban egy karbantartási szerződés is van, mely tartalmazza a kötelező szervizek költségét, így a vásárlás utáni 5 évben erről is le van a gond.

Összességében egy nagyon kellemes prémium autót mutattak be, pazar technikai felszereltséggel, francia eleganciába bújtatott külsővel. Lehet, hogy a DS lesz az autók Loius Vuittonja?

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..