Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓ

Dupláznak a RAPÜLŐK! – Újra összeállnak a „háromkirályok”

cover

Nem kell nagyon mélyre nyúlnom, hogy otthon a fiókból gyorsan előkotorjam a két “oridzsi” Rapülők kazit, amiket rongyosra hallgattunk gyerekként a nővéremmel (is). Nem volt olyan slágerük amit ne fújtunk volna kívülről, vagy ne imádtunk volna egymás után százszor meghallgatni. Ma már Youtube-on is hallhatók a számok, de ott lejátszani nem ugyanaz az érzés. Reméljük, a dupla koncerten az lesz! Az előzetes bizalmat a közönség mindenképp megszavazta.

A Rapülők talán Magyarország legszeretettebb és legszínvonalasabb popegyüttese volt, mely felülmúlhatatlanul ontotta magából a rap-rímeket (bocs, huszonegyedik századi rap-fiúk) és senki számára nem volt ismeretlen. Mondhatni, a fiúknak csak rajongói voltak. A csapatot Geszti Péter (MC Gesztenye), Berkes Gábor (T-Boy) és Szentmihályi Péter (Michel de Lux) alapította 1992-ben, és azonnal hatalmas sikert arattak. Két platinalemezt rap-eltek össze, ezekből összesen több mint félmillió példányt sikerült körülbelül a megjelenések után a másodperc töredéke alatt eladniuk.

www.kulturaonline.hu

Gesztiék úgy gondolták, hogy két év turnézás, számos országra szóló mulatság és az örökzöld dalszövegek után a csúcson hagyják abba, ezért 1994-ben – sajnos – be is fejezték a nem túl hosszú Rapülők-karriert. Vagy nem sajnos? Ezt már sosem tudjuk meg. Mindenesetre, olyan kincset hagytak itt az én (öreg 30-as) generációmnak, ami nélkül bizton állíthatom, kevesebbek lennénk.

A Rapülők tehát mérföldkőnek számít a magyar pop/rap történetében, ha nem a kezdetnek. A rajongók pedig most örülhetnek, ugyanis közeleg az idő: a 2006-os újraalakulás után (akkor szintén adtak két nagy koncertet a Papp László Budapest Sportarénában) 2017-ben ismét összeáll a bagázs, hogy elénekelje nekünk az általunk ismert legkacifántosabb és leghadarósabb sikerslágereket: lesz Áj láv jú, Túr dö flanc, Lesz még rosszabb, Nem adom fel, és reméljük még sok-sok jó kis Rapülők-nóta.

Ezúttal változatlanul a Papp Lászlóban láthatjuk a Rapülőket, a nagy érdeklődésre való tekintettel duplán is: február 24-25-én. A vokált azonban nem a régi csajoktól hallhatjuk (Tunyogi Orsi, Auth Csilla), ugyanis a nagyszabású(nak ígért) show-t most a Tóth lányok: Gabi és Vera fogják kiegészíteni. Sok elhivatott Rapülők-fant elbizonytalanít ez a változás de úgy tűnik nem annyira, hogy a két koncert ne ígérkezzen telt-és diliházasnak.

www.napimagazin.hu

Amit a „háromkirályok” ígérnek a Facebook-on: „Mi kéne, ha volna? Miután egy Piti vument a Túr dö flancról elvisznek a Party zónába, majd a szemébe mondják, hogy te vagy itt a Némber one, a lány már tudja, hogy a következő kérés annyi lesz csak: Ringasd el magad! MC Gesztenye Szívzuhogás közben halkan a füledbe súgja majd, hogy Áj láv jú, de amikor egy Átmeneti csók után Lapátra tesz, tudod, hogy a háttérben hiába Zúg a Volga, Lesz még rosszabb, ezért befizetsz egy Holiday-re, mert hiába a Helyi terminátor, a jelszó továbbra is az, hogy Nem adom fel!”  – reméljük, ezt maximálisan be is tartják majd!

Egy tuti biztos: Rapülőkre nagyon jó (volt) bulizni, és a szöveget mindenki kívülről nyomja majd! Mi nem adjuk fel! 🙂

„Hát idehallgass most, kis haver!
Örülj, ha valaki még hátba ver!
Ne filozofálj, hidd el, az a fő,
Hogy sok pénz legyen és elég nő!
Mi ez a kivagyiság, mikor a lényeg az,
Hogy kinek látszol és kinek játszol,
Hiszen elmúlsz húsz és elmúlsz negyven,
És elmúlsz lassan, szépen és csendben.”

/Rapülők – Nem adom fel/

 

Koncert(ek) helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna

Időpontja: 2017. február 24-25.

További információ: itt.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..