FLYERZ REVIEW

Egy app, amivel körbesétálhatjuk az Inka Trail-t

Screen Shot 2020-04-05 at 19.47.56

A digitális térben is megtapasztalhatjuk milyen a híres Inca Trail-en túrázni, ha letöltjük és beregisztrálunk a The Conqueror nevű online fitness alkalmazásba, ahol vár ránk az Inka Ösvény Virtuális Maraton.

z Inka ösvény, vagy ahogy többen ismerik, az Inca Trail egy hátborzongatóan szép és vad túraútvonal Peruban. A pálya az egykori inka úthálózat mentén halad, és nem a szívbajosoknak, illetve tériszonyosoknak találták ki. Az Inka Tail egészen a Machu Picchu romvárosáig vezet keresztül az Andok hegyláncain. Az útvonalat köderdők, inka romok és rejtett települések szegélyezik. Az egykori Inka Birodalom fellegvárába pedig alagutakon és a Nap-kaun keresztül vezet az út.

Forrás: Pixabay.com

Ha mindig is szerettük volna saját szemünkkel látni ezt a vidéket, de mostanáig nem volt rá alkalmunk, akkor ajánlott belepillantani a The Conqueror nevű online fitness alkalmazásba, ahol a nagy érdeklődésre való tekintettel továbbra is részt vehetünk az Inka Ösvény Virtuális Maraton programban. A lényeg, hogy miután a linkre kattintottunk be kell regisztrálni az oldalra és el is kezdhetjük a kiválasztott távot futva, gyalogolva vagy biciklivel. Mivel a járvány ideje alatt amúgy is ajánlott egyedül edzeni indulni a friss levegőre, az applikáció jó társ lehet és motiváló erő is, hogy eljussunk egyik szép helyről a másikra.

A app figyeli mekkora távolságot tettünk meg a valóságban és ezt feltünteti a kiválasztott terepen. Az Inka Ösvény Virtuális Maraton teljes hossza 26,2 mérföld. A jó az, hogy a saját tempónkban teljesíthetjük, de ha keményebb kihívásra vágyunk, akkor időre is futhatunk, illetve csapatban is tolhatjuk. Ki ki a saját valós útvonalán haladva.

Forrás: My Virtual Mission & The Conqueror Event Series / Facebook.com

Bár a The Conqueror – Virtual Challanges egyelőre kifogyott a spéci IncaTrail medálokból, a regisztráció a maratonra nyitva maradt. Így ha valaki teljesíti a küldetést egy kis időbe telik, mire megkapja a medálját, de a honlap szerint a türelem medált terem.

Természetesen az oldalon nem csak az IncaTrail járható be, több útvonal közül is választhatunk telefonra és laptopra is, ha esetleg otthon, a futópadon, vagy a spining biciklin tolnánk. Az appon belül virtuális bejárhatjuk többek között a Grand Kanyont, Hadrianus falát Észak-Angliában, a 66-os utat (Rout 66) és a világ leghosszabb túraútvonalát, az 1968 mérföld hosszú Appalachian Trailt is.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .