Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionGASZTRO

Egy éves a reggelizők fine dining-ja

cinnamon 2_Fotor

Kicsivel több mint egy éve beléptem Budapest legújabb, és szerintem leghívogatóbb reggelizőjébe: a Cinnamonba. A hely apró, mégis tágas és világos hatalmas ablakai által, és a legutolsó csészéig egyedi. Megkóstoltam, beleszerettem. Azóta eltelt egy év, a II. kerület ékszerdoboza pedig ha lehet, még barátságosabb lett. A tulajdonosok, Bence és Viki azóta is minden nap gondosan figyelnek a részletekre.

Először is, boldog születésnapot Nektek! Milyen volt az elmúlt egy év?

Őszintén? Rengeteget tanultunk! De az első év mindig erről szól! Nagyon sok mindenen múlik egy hely sikere. Szerintem az egyik legfontosabb az a vonal, amely minket képvisel: a vendégközpontúság. Nagyon fontos számunkra, hogy megelégedve távozzanak tőlünk. Nem csak jóllakatni akarjuk a vendéget, de azt szeretnénk, ha a lelke is megpihenne egy kicsit itt nálunk. Nagyon sok a törzsvendégünk, a betérő külföldiek pedig (amíg az országban tartózkodnak) általában minden nap visszatérnek. Ez néha érdekes helyzeteket teremt, például nyáron volt egy 8 fős svéd család, akik minden nap nálunk reggeliztek. Komoly logisztika volt leültetni őket, hiszen csak nyolc asztalunk van.

Mi az, ami változott a Cinnamonban?

A profizmus! Kezdetben megpróbáltunk mindent jól csinálni – nem mindig sikerült. Most, egy év elteltével már kevesebbet hibázunk. Természetesen így sem tudunk mindenkinek megfelelni, de megpróbáljuk. Van aki azért ad negatív értékelést, mert tele van a hely és nem tud leülni. De megpróbálunk a kritikákból is tanulni. Nyáron ingyen limonádét adtunk a várakozóknak, most pedig ha tele vagyunk, ingyen előételt adunk, hogy csökkentsük a konyha terhelését. Az étlapot is újragondoltuk és változatosabbá tettük. Ami régen nem volt, de már van: az például az amerikai palacsinta, vagy a croque madame és még sorolhatnám.

Mi az, amit a Cinnamon változtatott meg?

Szerintem nagyon jókor, a brunch-forradalom elején robbantunk be. Egy portál szerint benne vagyunk Budapest 5 legjobb kávézója között. Ezt mindenképpen nagy sikerként könyveljük el. Úgy érzem, az erős reggelizőhely vonalat még mindig képviseljük – úgy mondanám, hogy az irány: szeretnénk a „reggelizőhelyek fine dining-ja” lenni. Büszke vagyok arra, hogy emberközpontúak és családiasak maradtunk. Azt hinnéd, könnyű ezt (meg)csinálni egy ilyen pici helyen, de ami az előnyünk, az a hátrányunk is: megtartani a minőséget egy baráti, mégis trendi környezetben – hát ez minden, csak nem könnyű!

Lapozgatom itt az étlapot, és eddig kb. tízféle tojásételen vagyok túl. Melyik a közönségkedvenc?

Azt kell mondjam, hogy mindegyik! Azért is van ennyi, mert a megszokott, húzó dolgokat nem vettük le az étlapról, inkább kibővítettük. Újítgatunk, de ha levennénk a lazacos omlettet, a mediterrán rántottát vagy a spenótos fetás omlettet, sokan csalódnának. A lágytojás salátával és kenyérrel, és a bundáskenyér tejföllel, kecskesajttal és reszelt sajttal nagy kedvenc, az amerikai palacsintáért szintén rajonganak, és dübörög az almás-fahéjas fánkunk is. Itt egész napos reggeli és ebéd van, amihez hozzátartoznak a Cruxx gyümölcsborai, a Mimóza vagy a Bellini koktél és a legfinomabb Hungária pezsgők is. Az Indián nyár elnevezésű nyárbúcsúztató hétvégénken például ingyen pezsgővel vártuk a vendégeket. Azt hiszem, a brunch-ot kimaxoltuk!

Na és mi van az úgynevezett „blackboard”-on?

A fekete táblán a heti ajánlatokat hirdetjük. Ebben is fejlődtünk: most már két leves és két főétel között lehet választani, ezeket hetente variáljuk. A kereslet hozta ezt is, mivel már nem csak az „átmenő” forgalom nagy napközben. Sok irodista is betér, és az ebédet keresik. Átmentünk egy kicsit „after-work” stílusba is, ezt is folyamatosan fejlesztjük, dolgozunk a napi menü kínálaton, ami egy levest, egy főételt, és egy desszertet kínál majd elfogadható áron. Mégsem vagyunk sem bisztró, sem kocsma. Egy kellemes induló-megállóhely vagyunk, ahol a fáradt utazók vagy dolgozók feltöltődhetnek, és ahol várni is érdemes: közben mártogatós falatkákat kóstoltatunk.

Még hány Cinnamon születésnapot ünnepelhetünk együtt?

Ötöt mindenképpen, addig szól a szerződésünk. Hogy utána mi lesz, azt eldönti majd, hogy a 6. évet milyen szájízzel zárjuk!

Ha újra kezdhetnéd, ugyanígy csinálnád?

Nem. Vagy talán mégis. Amikor belevágtam, akkor én az éjszakai vendéglátásról tértem át hirtelen a nappaliba. Meg kellett tanulnom ezt a fajta vendéglátást, és a kettő között óriási a különbség. Kitaláltam egy koncepciót, Viki ebben végig támogatott és egy sikeres dolog született belőle. Most átgondoltabban kivitelezném, viszont összességében nagyon tanulságos volt az elmúlt egy év és sokat okultam – jó volt ez így!

Ameddig azt látom, hogy a sor kint áll az üzlet előtt, és a vendég mosolyogva távozik, addig ennél jobbat nem is kívánhatnék!

Mi igen: reggelit. Sok reggelit, a Cinnamonból! Ja, és még több baráti pillanatképet a falon lévő táblákon. Szóval srácok, csak így tovább!!!

Cím: Csalogány utca 21., Budapest, II. kerület
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 7:30-19:00, Szombat 8:00-20:00, Vasárnap 8:00-16:00
Facebook
Instagram

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2018 december/januári számában is!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..