Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
FILMKULTÚRA

Egy könyv, aminek a polcodon a helye a pakli magyar kártya, a laposüveg és a bicska mellett – Megjelent Bihari Viki második könyve!

snitthu

Aki olvasta anno a Tékasztorik blogot, egész biztosan beleszeretett Bihari Viki karakteres stílusába. Nem csoda, egyből hangot talál velünk akár saját magáról ír kritikus szemmel, akár az őt körülvevő tágabb környezetéről. 2012-ben már megjelent „Tékasztorik” címmel egy könyve és most, rendhagyó Valentin napi programként beülhettek megnézni a goldenblogból készült “Tékasztorik” című, egész estés mozifilmet. Ha jót akartok, kezetekbe veszitek az új könyvet, a “Tékasztorik és egyéb vikuságok”-at is, mert fogtok hahotázni. Nem keveset.

Bihari Viki teljesen átlagos és – jó értelemben (is) véve – defektes csajnak vallja magát. Éles szemmel bírálja önmagát, saját életét és a magyar társadalmat is – ezt mindenki tudja, aki akár csak egy posztját is olvasta a blogján vagy Facebook oldalán. Ritka az ilyen – ma kevesen mondják ki „pacekba” a véleményüket, és ez szerintünk dicséretes.

www.twitter.com/Bihari Viki

Szeretnénk újat költeni Vikuról, de a könyv ismertetője annyira frappánsan összefoglalja őt magát, hogy szinte nincs is más dolgunk, csak idézni belőle. Szóval, Bihari Viki nincs jóban a címkézéssel, így a blogger és a humorista „megbélyegzést” nem annyira szereti – ellenben a jól átsült sertésoldalassal. Amit – tudniillik a sertésoldalast – mi is szeretünk, de ezt egy másik cikkünkben fejtjük majd ki bővebben; itt csupán, mint közös pontot említettük meg Viku és köztünk. 🙂

Visszatérve a könyvre: a kiadásig (és a sikerig) sok-sok év, rengeteg munka és a mérhetetlen mennyiségű szarkasztikus humor „lapra vetése” és összegyűjtése vezetett. A számtalan like-on kívül, természetesen. Tehát a NEM blogger és NEM humorista Bihari Viki bejegyzéseit olvashatod, nem regényt. Csalódnod kell majd, ha óriási életbölcsességeket vagy melodramatikus komolyságot vársz, viszont tapsikolni fogsz az örömtől ha szereted az életszagú cinizmust: van a könyvben egy csomó elmebeteg, videotéka, a világ legjobb arc Faterja, (főleg) lúzerkedés, ugyanakkor menősködés is.

www.libri.hu

Az ajánlóban benne van a tömör lényeg: „A könyvet leginkább az amolyan litera-gasztronómiai disznósajt kedvelőinek ajánljuk, akik szeretnek minden tálba belekóstolni, nem bánják, ha zsíros lesz a kezük, és úgy általában nem veszik komolyan az életet, cserébe az élet sem veszi őket komolyan.”

Ha az említettek illenek Rád, mindenképpen el kell olvasnod Bihari Viki könyvét, és ha nem szereted a „sablonos” Valentin napi programot, a filmre is csüccsenjetek be szépen maholnap.

Ajánlónkat Bihari Viki méltán híres – de sosem látott; és milyen jó, ez pont olyan mint Columbo Felesége 🙂 – Faterjának örökzöldjével zárjuk:

„Fater azt mondta, az igazi nő táskájában mindig van egy pakli magyar kártya, egy laposüveg és egy bicska, valamint az igazi nő hűtőjében mindig van egy liter pálinka, egy fél kiló csécsi szalonna és egy nagy adag pörkölt.”

Ha ezeken kívül valami még hiányzik a lakásodból – és igazi Nő vagy, vagy csak simán Viku-fan –, akkor az tuti, hogy a „Tékasztorik és egyéb vikuságok”!

A könyvről bővebb info: itt.

Bihari Viki Facebook oldala: itt.

A borítóképp forrását itt találod.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..