Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionKULTÚRATrend & Beauty

EGY KÜLÖNLEGES NAP – Ettore Scola filmklasszikusa nyomán

IMG-1869

 

AZ OLASZ MOZI KLASSZIKUSÁT SOPHIA LOREN ÉS MARCELLO MASTROIANNI PÁROSA TETTE FELEDHETETLENNÉ. MOST ELŐSZÖR LÁTHATÓ MAGYAR SZÍNPADON, IVÁNYI ÁRPÁD, A NAGY SIKERŰ “TORTÚRA” RENDEZŐJÉNEK TOLMÁCSOLÁSÁBAN!

Róma, 1938. május 8. különleges nap a fasiszta Olaszország népének, hiszen ezen a napon látogat a Führer Mussolinihez. Antonietta, a nagycsaládos háziasszony egy véletlen folytán megismerkedik a szomszédban lakó titokzatos férfival, Gabriele-vel, akiről nyugtalanító pletykák keringenek. A két kétségbeesett, magányos ember ekkor még nem sejti, hogy találkozásuk örökre megkérdőjelezi mindazt, amiben addig hittek és aminek a világot és önmagukat látták.

Ettore Scola filmklasszikusa az olasz mozi műremeke, mely 1977-ben aratott világsikert Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével, a Legjobb Idegennyelvű Film Oscar-díjára jelölték, ugyanebben a kategóriában elnyerte a Golden Globe-ot és a Cézar-díjat. Magyarországon először kerül színpadra, Iványi Árpád rendezésében.

Az alkotók elsősorban az univerzális emberi értékekre és problémákra helyezték a hangsúlyt, amelyhez a történelmi kor, a fasizmus és a politikai légkör csak hátteret nyújt. A darab fő kérdése a magány és a szeretetnélküliség, az identitás keresése, a társadalom elvárásaival szembeni lázadás, hogy az egyén megtapasztalhassa valódi önmagát címkék és szerepek nélkül. Két olyan ember találkozása áll a történet középpontjában, akik-ahogy mindannyiunk-valakikké váltak a világban való túlélés érdekében, valódi önmagukat azonban csak az egymással való kapcsolat és a pillanatokban való létezés mutatja meg számukra. A nap úgy válik különleges nappá számukra, hogy egymás megismerésén túl önmagukhoz kerülnek közelebb, ami olyan erőt ad számukra egy kilátástalan helyzetben, ami örökre megváltoztatja az életüket. A találkozásban az olasz virtus mellett a sebezhetőség és az erotika is megjelenik, amit a két színész párosa tesz a színpadon feledhetetlenné…

Szereplők
DOBÓ KATA, RÉTI BARNABÁS, EGRI KATI

Rendezte: IVÁNYI ÁRPÁD

Az előadás a Hatszín Teátrum műsorán folyamatosan!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..