MAT_3622Felmerül a kérdés: miért csak befelé mennek az emberek a Nyeregbe? :)

Egy aktív pihenéssel töltött nap után Budapest Central Parkjában, a Városliget lombkoronái alatt sétálgatva hamar megszomjazom és a lábaim is pihenőért kiáltanak. Kipipáltam az összes látnivalót, csónakázni nincs kedvem, viszont nem vagyok a tipikus éttermi dress code-hoz öltözve, kellene egy testhezálló megoldás. És akkor eszembe jut: valamelyik ismerősöm ajánlotta a Nyereg Itatót.

Mi bajom lehet – mondom magamban, és megindulok a Városligeti tó partján lévő Nyereg felé. Pont kellemes nyáreleji meleg van, teraszra vágyom. Az első pillantás kellemes megnyugvást hoz: a Nyereg Itató valójában egy hatalmas terasz, „U” alakban. Napernyőkkel védett árnyas asztalok, és napsütötte helyek közül is válogathatok – ez a nekem való hely!

Felmerül a kérdés: miért csak befelé mennek az emberek a Nyeregbe? 🙂

Letelepedek a kiválasztott helyre, kényelembe helyezem magam és lustán végignézek a teraszon. Ráérős nyüzsgés – tele a placc vidáman csacsogó, vagy épp guszta ételeket falatozó emberekkel. Egy-egy felszolgáló mosolygós arccal, angolul vagy magyarul beszélget a vendégekkel, sürögnek-forognak. Itt megpihenhetek, levezethetem az egész délelőttös sétát és ehetek-ihatok, ráadásul mindezt a tavi szökőkútra és a parkra néző kilátással tehetem, ami lássuk be, nem egy utolsó szempont.

A kultúrbisztró étlapja színes, lendületes – pont olyan, amire a látvány alapján számítottam. Tele van igazi nyári frissítő italokkal és egy jól megtervezett étlappal – rajta burgerekkel, grill ételekkel és palacsintákkal (többek között). Még így is küzdök pár percet a bőség zavarával, de végül csak eldöntöm, mit szeretnék: nyilván a méltán népszerű Nyereg burgert, melyben később nem is csalódom. Semmi túlgondoltság nincs benne, mégis hozza az elvárásoknak megfelelő minőséget.

A Nyereg burger – nyugodt szívvel ajánlom!

A saját recept alapján készült, medium-ra sütött húspogácsa finoman fűszerezett, a rajta pihenő olvadt sajttal együtt a számban érnek össze az ízek. A friss saláta, az uborka és a vastag paradicsomszelet megadja a roppanós élményt is – összességében laktató lenne a mennyiség a buci nélkül is, hát még azzal együtt! A burgerhez járó fűszeres olajjal grillezett apró burgonyát már csak erővel tudom leszuszakolni a torkomon – azért az íze kedvéért megteszem!

Friss, finom, élénk színű és ízű limonádék várnak a Nyeregben!

Egy nagyon finom Nyereg limoval öblítem le kései ebédemet, aztán jóllakottan dőlök hátra a széken, hogy a kajakómát valahogy átvészeljem a Nyeregben. Akkor veszem észre, hogy van itt még pár ajánlat, amitől összefut(na) a nyál a számban – ha nem lennék fullon az imént elfogyasztott Nyereg menüvel. Sebaj, mert tetszik ez a hely, szóval visszatérek még, és hozom a pereputtyot is. Elvégre ide jöhetek egyedül, haverokkal, családostól-gyerekestől, vagy a poronty nélkül, randizni Apával.

Ennek megfelelően válogathatok a Nyereg kiváló ajánlatai közül, éppen aktuális kedvem szerint. A Liget Chill csomag pont nekem való – akár egyedül, akár barátnővel, vagy a gyerekkel érkezem – ugyanis két nagyon finom Nyereg Limonádét kapok, hozzá pedig két palacsintát. Ha ezt a fiam megtudja, tuti ez lesz a törzshelye. 🙂

A Bor Mámor Nyereg ajánlat tartalma egy üveg isteni Laposa rosé bor, a fröccsöt pedig ráérősen lefojthatjuk a hozzá adott mártogatóssal – mert a frissítőhöz minőségi rágcsa is dukál! 🙂

Ha pedig lepasszoljuk a gyereket, akkor csapunk egy görbe randis estét a pasimmal. A Kettesben Nyeregben ajánlattal bemelegítünk az estéhez: két koktél és két bűnösen csokis szuflé pont megfelelő alapozás lesz. 🙂

Jól elméláztam az időt – a Nyeregben könnyű eltölteni pár kellemes órát, és senki nem szól meg érte: ide lazulni jár az ember. Nehéz szívvel szedem össze magam, de a felszolgálók mosolya biztosít róla, hogy jövő héten megint erre járok majd – és akkor már tervezetten! 😉

 

Amit a Nyereg Itatóról tudnod kell:

Cím: Városliget krt. 2., Budapest, XIV. kerület

Asztalfoglalás: +36 30 351 5217

Facebook

Instagram

WEB

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .