Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Egy újabb “emberi” autó – most a Toyotától

Toyota_Concept_i_2

Gondoljon bele, milyen szép volna, ha a jövőben barátságos, utasaira odafigyelő autókban utazhatnánk. Pontosan ezt képzelték el a Toyota Concept-i tervezői is. A Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai szakkiállításon bemutatott, úttörő koncepciójármű a Toyota azon szemléletét tükrözi, hogy a jövő járműveinek felhasználóikat kell maximálisan előtérbe helyezniük.

A Toyota CALTY dizájnközpontjában tervezett, a Toyota innovációs központja által kifejlesztett felhasználói élmény technológiát alkalmazó Concept-i meghatározó filozófiája a „kinetikus otthonosság”, azaz az a meggyőződés, hogy a mobilitási technológiáknak otthonosnak, barátságosnak és mindenekelőtt élvezetesnek kell lenniük.  Ezzel összhangban a tanulmányautó fejlesztése során egy integratív, energikus vezetői élmény megvalósítása volt a cél. Ráadásul a Concept-i fejlett mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásával képes előre megjósolni a felhasználók szükségleteit, ihletadóként motiválni őket, és általában tartalmasabbá tenni életüket.

 

Tőlem nem áll távol az okos cuccokkal való barátkozás. Szeretem azt is, ha az autó, akár nélkülem vezet. Azt azonban nem, ha belemászik az agyamba…

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..