FLYERZ REVIEW

Egynapos kalandok Párizsban

shutterstock_1492746008

Már maga a szó sok gondolatot elindít bennünk, hisz Matisse-tól Kassákig, Picassotól Adyig, megannyi kép és vers mesél nekünk Párizsról. De Párizst elmesélni nem lehet, Párizshoz idő kell. Megkóstolni persze lehet, mint a vörösbort eldugott helyeken, de ha érezni akarjuk, ott kell lennünk.

Párizsról röviden nem lehet mesélni. A legapróbb részletek is szépek és fontosak lehetnek, és a mi tény, hogy mindenkinek más miatt tetszik a francia főváros. Van akit az öreg hölgy, vagyis a Le Tour Eiffel varázsol el, aminek még saját címe is van; és lifttel, illetve a lépcsőn is fel lehet kaptatni a kilátószintjéig.

Másokat az éppen újjáépülő Notre Dame és a Szajna-part, a Montmartre vagy éppen a Diadalív érdekel. Azt például tudtátok, hogy milyen sok híres személyiség fordult meg a dicsőséges kapunál és milyen sorsfordító események történtek itt?

Ha a művészetre szavazunk, irány a Louvre. A Louvre megfizethető (15 euró a belépő), hatalmas és követhetetlen. Cikkírónk szerint ha a tömeget követjük, biztos eljutunk a legfontosabb mesterművekig, de érdemes egy kicsit elveszni is, mert a nagy sietségben egymás utáni remekművek maradhatnak ki a sorból.

Ebéd időben fogadjuk meg a jó tippeket, azoktól, akik már megtapasztalták a város éttermeinek jó és árnyoldalait is: tehát sose menjünk felkapott helyre, keressünk olyat, ahol a helyi munkásértelmiség fogyaszt, minél messzebb a centrumtól, annál jobbat, többet és olcsóbban kapunk.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .