Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
329285_1024_jatekszin_eletrevalok__2_

A megható történet szereplői egy különös pár: egy kerekesszékbe kényszerült milliomos és ápolója, a külvárosi szegénynegyedben élő, börtönviselt fiatalember őszinte barátságról, előítéletekkel leszámoló kapcsolatról szól. A történet valós. Philippe Pozzo di Borgo, a nagy múltú Pommery pezsgőgyár ügyvezető igazgatója 1993-ban egy siklóernyős baleset következtében nyaktól lefelé megbénul. 42 évesen szembe kell néznie a kirekesztettség és a tehetetlenség érzésével. Ezzel szembesül a bevándorló Abdel is, akit viszont származása, szociális helyzete miatt vet ki magából a társadalom. Talán ezért is őt választja Philippe az ápolójának a több tucat jelentkező közül. Egymásra találásukról később mindketten könyvet írnak, dokumentum- és játékfilm is készül róluk.

A Játékszín egyik legnépszerűbb előadása a Horgas Ádám rendezte Életrevalók. A bemutatót 2017. február 4-én tartották, a szereposztás azóta változatlan: Hirtling István, Vadász Gábor, Kovács Dézi, Zsurzs Kati, Szőlőskei Timea, Szirtes Balázs és Petyi János alakítja a nagy sikerű francia film színpadi adaptációjának karaktereit. A produkció, amely több szakmai- és közönségdíjat elnyert, idehaza csak a Teréz körúti színházban látható. Előadások: június 25-én 19 órától, 29-én pedig dupla előadással, 15 és 19 órától. Jegyek: www.jatekszin.hu

https://www.jatekszin.hu/eloadasok/életrevalók-igaz-mese/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..