FLYERZ REVIEW

Éljen a könyvmolyok mekkája: vár a XXIV. Nemzetközi Könyvfesztivál!

pexels-photo-99561

Sokszor vagyok úgy, hogy a saját valóságom nem a legkényelmesebb hely a lelkemnek, ezért belemélyedek egy izgalmas, fantáziadús olvasmányba – hagyom magamat elveszni egy szebb, jobb világ univerzumában. Ha Te is hasonlóan szeretsz elkalandozni a képzelet síkjain, akkor bizony nem árt kilátogatnod a Millenárisra, ahol április 20-23. között zajlik a XXIV. Nemzetközi Könyvfesztivál.

Az évente megrendezésre kerülő Könyvfesztivál mindig látogatók tömegeit vonzza, nem véletlenül. A szervezők ugyanis minden alkalommal igyekeznek a könyvek szerelmeseinek a legkiválóbb szórakozást és tájékozódási lehetőséget adni. Az immár 24. alkalommal megrendezett Nemzetközi Könyvfesztivál azonban nem csak kikapcsolódást nyújt, hanem egyben fontos kulturális fórum is.

A Könyvfesztiválon idén is vendégül látják a világ legrangosabb íróit, szerzőit és költőit, akik közül a díszvendég veheti át a Budapest Nagydíjat, nem mástól mint Budapest Főpolgármesterétől. A díszvendég minden alkalommal egy-egy ország, régió kultúrája, könyvkiadása – korábban például járt nálunk már Kanada, Törökország, Lengyelország, Franciaország, de Kína is. Ez évben, a visegrádi négyek közelgő magyar elnökségének apropóján Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen mutatja majd be kortárs irodalmát és kultúráját.

Hogy mit nyújt számunkra a Könyvfesztivál? Változatos és izgalmas programokat: lesz fiatal tehetségeket bemutató Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja, író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek. Láthatunk művészkönyv-bemutatókat, kerekasztal-beszélgetéseket, de részt vehetünk koncerteken, színházi bemutatókon, kiállításokon, filmvetítéseken is.

A Fesztivál ezen kívül könyvszakmai és üzleti területen is nyújt számos programlehetőséget; konferenciákkal, tanácskozásokkal és előadásokkal. Speciális programmal is várják az érdeklődőket: a Könyvtáros Klub közel 3000 könyvtárost mozgat meg. A gyerkőcöknek természetesen külön gyermeksarkuk lesz, színes programokkal és rengeteg gyermekkönyvvel.

Ami pedig nekünk, a kalandozó kedvű könyv-mániákusoknak jó hír, hogy idén is nyitott vásárral vár minket a rengeteg kiállító. A pavilonokban a különböző kiadók több mint 50.000 kötettel, és több száz újdonsággal várnak minket. Ez elég csábító lehetőség, igaz-e? 🙂

Ki megy ki a legnagyobb könyves játszótérre? 🙂

A Könyvfesztiválról, kiállítókról, dedikálásokról és a programokról további információt a hivatalos honlapon találtok.

A XXIV. Nemzetközi Könyvfesztivál időpontja: 2017. április 20-23.

Megnyitó: 2017. április 20., 14.00

A Fesztivál helyszíne: Millenáris Park – B épület, 1024 Budapest

Nyitva tartás:

 2017. április 20. 12.00 – 19.0019.00
 2017. április 21. 10.00 – 19.0019.00
 2017. április 22. 10.00 – 20.00
 2017. április 23. 10.00 – 19.00
 A belépés ingyenes!

 

Borítókép forrása: itt.

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .