budapest_barbecue_company

Egy éve már, hogy először jártam a Vígszínházzal szemben lévő barbecue szentélyben, mely Budapest Barbecue Company néven ismert sokak számára. Már első alkalommal magával ragadott a hely hangulata, a tulajdonosok csillapíthatatlan, BBQ iránt tanúsított szenvedélye és természetesen az ételek íze és minősége. Persze, hogy törzsvendég lettem.

Rendszeres látogatásaim során egyre több oldaláról ismertem meg az éttermet – voltam már itt üzleti ebéden és családi vacsorán, ugrottam már be csak gyorsan harapni valamit és érkeztem meghirdetett programra. Minden alkalommal jókedvre derített a felszolgálók udvariassága és egyben közvetlen kedvessége – nem is csoda, hogy magyar és külföldi vendégek is szép számmal járnak vissza hozzájuk -, mindig odafigyeltek a kiszolgálás gyorsaságára, az ételek pedig kivétel nélkül ugyanazt a magas színvonalat hozták. Hozzáteszem, kevesen tudják ezt a viszonylag egyszerű dolgot adni – hogy minden alkalommal ugyanazt a jó teljesítményt nyújtsák.

A BBQ az élet

Az elmúlt egy évben nagyon felkapták itthon a barbecue műfaját, több szakmai vita is kialakult arról, mi a rossz és mi a jó eljárási folyamat. Az alapokat senki nem akarja megdönteni – miszerint lassú tűzön, hosszú órákon keresztül füstölik a különféle húsokat egy erre kialakított szmókerben -, ám a rub, a füstöléshez használt fa, a szmóker működési elve mind-mind vitára készteti a szakma képviselőit. Azt hiszem ez az, amit a legjobban bírok a Budapest Barbecue Company tulajdonosaiban: nem szállnak be ezekbe a vitákba. Szerintük a barbecue-zásban az a legszebb, hogy ha a legfontosabb hozzávalók megvannak – a hús szeretete, a szenvedély, az elhivatottság – minden további az ízlés kérdése… Hiszen a barbecue igazából a közösségről szól.

Kiss Péter és Dávid, a tulajdonos testvérpár azon dolgozik minden nap, hogy egy igazi BBQ közösséget alakítson ki Budapesten, melynek központjában semmi más nem áll, mint a hús szeretete. Folyton változtatnak, mert hisznek abban, hogy ezáltal fejlődhetnek ők és ezzel együtt a hazai műfaj is. Évente elutaznak Amerikába, hogy körbenézzenek a déli államok legendás BBQ éttermeiben – 2017-ben pedig az egyik legnagyobb BBQ fesztiválra látogattak el, ami a Best in the West Nugget Rib Cook-off nevet viseli. Több résztvevővel már előre felvették a kapcsolatot, hogy aztán kintlétük alatt jól kitárgyalhassák velük a szakma szaftos részleteit. Sok hasznos tanáccsal és rengeteg tapasztalattal tértek haza, aminek hatására megint fejlesztettek BBQ technikájukon, az eredményt pedig azok a szerencsések élvezhetik, akik ellátogatnak Szent István körúti éttermükbe.

Szaft, szaft és még több szaft

Ha kedvencet kellene választanom a Budapest Barbecue Company kínálatából, azt mondanám, hogy nálam a BBQ sertés oldalas a befutó, de a célfotón szerepel a marhaszegy és a hamburger is. Az oldalasból egyszer egy akkora tállal sikerült megennem, hogy az asztalnál ülő férfiak mind belepirultak, és azt nem is tudták, hogy falatoztam volna még, csakhát másnak is illett hagyni belőle. Minden hús telis-tele szafttal és ízekkel, melyekkel nem lehet betelni! A fűszerezés jellegzetes, de nem tolakodó, hagyja érvényesülni a hús eredeti ízét, a rostok között elképesztő szaftmennyiség. A külseje ropogós, a belseje könnyen omlik szét a szájban, újabb és újabb ízrobbanással örvendeztetve meg minket. – A témával kapcsolatban írt korábbi ódámat itt tudod elolvasni.

Nagyon örülök neki, hogy van egy hely a városban, ahová ennyire jó mindig betérni. Magam sem tudom, hány embernek ajánlottam már a Budapest Barbecue Company-t és eddig mindig pozitív visszajelzéssel köszönték meg a tippet. Így most Neked is bátran ajánlom, hogy látogass el hozzájuk, pénteken ők is részt vesznek a Street Food Éjszakáján, aminek alkalmával kedvezményes áron próbálhatsz ki több ételt is. Jó étvágyat hozzá!

Street Food Éjszakája ajánlat a Budapest Barbecue Company-ban

  • Old Colony Sambo 30% kedvezménnyel
    BBQ tépett sertés, olvasztott cheddar, paradicsom, majonézes káposzta, házi buciban, fűszeres steakburgonyával
    A kedvezményes ár: 1.690 Ft
  • Egyszemélyes BBQ tál
    USDA BBQ marhaszegy, BBQ sertés oldalas, BBQ csirke és pulled pork steakburgonyával, coleslaw-val és házi cheddaros veknivel
    Ára: 2.590 Ft
Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .