Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionKULTÚRA

Elkezdődött a velencei karnevál szezon

carnival-2999783_1920-1170x778

A heves esőzések és az árvízkatasztrófa után Velence ismét karnevál-lázban ég. A karnevál szezon pedig egészen február 25-ig tart. Ez idő alatt akár a turisták is velenceinek érezhetik magukat egy-egy díszes maszk és köpeny mögé bújva.

lagúnák városának vezetése és a helyiek egyaránt újjászületésként tekintenek az ünnepi időszakra, a tavaly novemberi rendkívüli árvíz okozta forgalom-kiesés után. Hétköznapokon látogatók ezreire, hétvégenként tízezrekre számítanak – olvasható az Euronews legfrissebb hírében.

A karnevál elképzelhetetlen maszk nélkül, elképesztő buli álarcban róni az utcákat és néhány napig velenceinek érezni magad

– vallják azok a turisták, akik egy-egy séta alkalmával színes és felettébb drága maszkokat és ruhákat öltenek.

Az idei karneváli szezont a Campo San Polo- felállított jégpálya megnyitásával kezdték meg és egészen február 15-ig, a karnevál kezdetéig, folyamatos kísérőprogramokkal várják a városba a látogatókat. A nagy karneváli felvonulásokra, amiket egy egy velencei városnegyedben rendeznek, illetve a San Marco téren február 15-én kerül sor.

Forrás: Pixabay.com

Ekkor tartják a gála első hivatalos gáláját és bálját is, illetve a gyerekek karneválját. Innentől kezdve minden napra esik egy felvonulás, egy utcai maszkos show, egy-egy performanc, egészen február 25-ig. A teljes programot megtaláljuk a velencei karnevál hivatalos honlapján. A február 25-re eső húshagyó keddig 150 farsangi program lesz Velencében és környékén.

Velence erre az időre megtelik álarcosok tömegével. Az igazán fanatikusok, a tradicionális karneváli hangulathoz hűek, pedig éveket töltenek el egy-egy új karneváli ruhaköltemény elkészítésével – habos-babos abroncsos szoknyák, kézzel hímzett földig érő talárok, pazar hajkoronák és kalapok.

Forrás: Pixabay.com

Amiket sok esetben egyszerű maszkok és igéző szempárok tesznek teljessé. Az ő ruháikhoz már komolyabban partik járnak; szállodákban vagy palotákban zajló barokk bálokon és mulatságokon jelenek meg; de néha néha azért még el lehet őket kapni egy fotóra a Velence utcáin is.

Mivel a maszkosok közé könnyen bekeveredhetnek a zsebtolvajok és a drogkereskedők, ezért a karneválozók épségére és értéktárgyaira civilruhás rendőrök felügyelnek az ünnepi időszak alatt.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..