Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

Ingyenes előadás a víz és a migráció összefüggéseiről

globalwaterstress

Vízhiány és természeti katasztrófák, földrengések, hurrikánok, özönvízszerű esőzések vagy éppen szárazság – csak néhány olyan tényező, amely a következő harminc évben átalakíthatja világunkat. Az Antall József Tudásközpont (AJTK), május 16-án sorra kerülő SUSCO Youth ingyenes előadásán szakértők vitatják meg a globális, vízhez kötődő problémákat és a migráció komplex összefüggéseit angol nyelven.

Téged is várnak, ha érdekel, hogy milyen hatása lehet annak, hogy a globális vízigény 2050-re akár 55 százalékkal is emelkedhet, és az évszázad közepére mintegy négymilliárd ember él majd vízhiányos területeken.

Te is regisztrálj, ha szeretnéd tudni a választ arra, hogy mi lehet a megoldás arra, hogy egyetlen év alatt akár több mint 10 ezer ember veszíti el életét, vagy tűnik el természeti vagy emberi eredetű katasztrófák miatt; vagy arra, hogy az ENSZ környezetvédelmi programja szerint 2050-ig mintegy 200 millió embernek kell majd elhagynia lakóhelyét az éghajlatváltozás hatásai miatt.

Időpont: 2018. május 16., 17.30

Helyszín: AJTK-előadóterem (1093 Budapest, Czuczor u. 4.)

ElŐadást tart: Dr. Szálkai Kinga, adjunktus (ELTE TáTK); az AJTK kutatója, valamint Tesfay Sába, tanársegéd (ELTE TáTK) és Dr. Baranyai Gábor, igazgató (Fenntartható Fejlődés Tanulmányok Intézet, Nemzeti Közszolgálati Egyetem).

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..