Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Először az Elsőben – de biztosan nem utoljára

dsc_0412

Az Első Burg’n’Soup a Múzeum út streetfood üdvöskéje, amire a hambi és leves kedvelőknek érdemes odafigyelniük. A hely filozófiája, hogy minőségi alapanyagokból készítsenek izgalmas, egyedi és népszerű ételeket, melyeket bárki megengedhet magának, és ami kielégíti mind a klasszikus ízek után sóvárgókat, mind a gasztro újdonságok szerelmeseit.

Étlapjuk nincsen túlzsúfolva, így igyekeznek megkönnyíteni a választást. Az állandó kínálatot többfajta burger képzi, és vannak havonta megújuló fogások is, melyek csak egy bizonyos ideig érhetőek el. A szezonális kínálatra hangolva mindig van napi leves, és mindig egy új finomságot kóstolhatunk meg; édes és sós, vagy meleg és hideg, esetleg krémleves és klasszikus váltja és egészíti ki egymást. Megfordult már az étlapon például sajtleves tortilla chips-szel, fahéjas-rumos almaleves, rózsaboros szamóca leves. Szeretnének olyan ízkavalkádokkal előállni, ami csak rájuk jellemző, ami meglepheti és megörvendeztetheti a betérő vendégeket, mint a különböző gyümölcsök hússal való kombinációja.

dsc_0393

Burgereik kétfajta méretben sorakoznak, a grande méretnél 18 dkg súlyú pogácsát kapunk, míg a mini esetében 7 dkg a hús mennyisége. A kicsinyített burgerek ötlete remek, hiszen sokszor van úgy az ember hogy legszívesebben több fajtát is megkóstolna. Állandó hamburgerek: sajtos, bajor, almás-baconös, csípős és az igencsak árulkodó nevű “zabálós burger”.

dsc_0425

Gourmet burger: szép nagy darab hambival kell megbirkóznunk, ha ezt a fajtát rendeltük. A rétegek finoman olvadna szánkban össze, édes áfonya lekvár a folyós camambert-el, keserkés rukkolával, frissítő paradicsommal. Sült krumplit csipegethetünk a terjedelmes falatok mellé, lila káposztával tetőzhetjük az élményt.

dsc_0438

Az első séfje, Ádám külföldről jött vissza Budapestre, hogy a rengeteg tapasztalattal a zsebében és megannyi ötlettel a fejében belevágjon saját üzlete felépítésébe, melynek kivitelezésében tulajdonos társa Viktor és Tamás, valamint szakácsuk Bálint volt segítségére. “Első, mint első vállalkozásunk” – mesél a név mögöttes tartalmáról. És persze arra is utalhat, hogy a legjobbak szeretnénk lenni, az elsők. A pompás ételeket lehetőség van helyben is elfogyasztani, tágas belső tér, nyáron pedig terasz várja a falatozni vágyókat. A választott menüt aztán kitűnő kézműves sörrel, házi limonádéval, a hidegre való tekintettel pedig forró italokkal is leöblíthetjük.

dsc_0405

A Street Food Éjszakájára akciókkal és egyedülálló receptekkel készülnek, például felfedezhetjük milyen ízkavalkád születhet édesség és burger találkozásából; terítéken a kacsamell, fűszeres párolt káposztával, mogyoróvajas majonézzel, illetve az édes buci közepén narancsos csokis mousse-szal, csilis étcsokival leöntve.

Cím: Múzeum utca 5.

Nyitvatartás: H-P: 11:00-21:30, Sz: 12:00-21:30
Nyitvatartás a Street Food Éjszakáján: hajnal 2-ig.

14918771_1218547328184190_3603472123661174889_o

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..