Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
MotorsportSPORT

Elrajtolt a Morocco Desert Challenge – Kövesd élőben a magyarokat!

55451736_424807514745332_4070061093026791424_n

Ma elrajtolt a Morocco Desert Challenge, amelyen több magyar egység mellett egy side by side-os csapat, és két motoros is elindul. A Marokkóban zajló verseny a világ egyik legkeményebb tereprali megmérettetése.

Jobbágy Ákos és Krajnyák Péter számára egy egészen új kihívás lesz a sivatagi környezet. A fiúk elmondása szerint az elsődleges céljuk rutint szerezni a homokban, megismerkedni a dűnézés fortélyaival – és mindenféle eredménykényszert félretéve teljesíteni a versenyt. A duónak remek előtanulmány lesz ez egy nagyobb szabású sivatagi derby előtt.

Horváth Lajos „Laller” már járt Marokkóban, és a sivatagi környezet sem ismeretlen számára, ennek ellenére ő is a fokozatosság elvét tartja szem előtt. A számos magyar és európai megmérettetés után most újból egy másik kontinensen igyekszik sivatagi tapasztalatot gyűjteni Kárpáti Péterrel, akivel végig segíteni fogják egymást a verseny nyolc napja alatt.

Péter lépcsőről lépcsőre halad végcélja felé, ami nem titkoltan a Dakar Rally. Mivel a legendás futamot hamarosan visszahozzák Afrikába, így Petiék keresve sem találhattak volna jobb felkészülési helyszínt Marokkó dűnéinél. A budapesti motoros célja a verseny teljesítése, és a terepviszonyokkal történő minél mélyebb megismerkedés, egyszóval felkészülés a Dakaros kihívásra.

A Morocco Desert Challenge ma reggel az agadiri tengerpartról rajtolt el, tízesével a motorosok, majd a side by side-os mezőny vágott neki a 217 kilométer mért szakasznak. A verseny a linken ÉLŐBEN követhető.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..