FLYERZ REVIEW

Mindig a legfrissebb és a külföldön elismert fellépőket mutatom be a magyar közönségnek

press 3

Nehéz manapság olyan hazai partiarcot találni, aki ne hallott volna a StayFly bulijairól, melynek atyja Baksa Csaba, aki szervez, rendez és mellette még producerkedik is. Rendezvényei előremutatóak, nem a folyamatosan ismételt előadókkal, akiknek bookolásába nem sok partiszervező vágna bele. Az elmúlt években olyan produkciók hazai bemutatását köszönhetjük neki, mint Jon Gaiser, Fritz Kalkbrenner, Tale Of Us, Soul Clap, Wolf & Lamb, Damian Lazarus, … folytatva a sort szinte a végtelenségig, és a nevéhez kötődik a Sun Goes Down népszerű rendezvénysorozata is.

Flyerz: Pontosan miért kezdtél el partyszervezéssel foglalkozni? Mi a legfőbb célod vele?

Alive: Sziasztok! Először is köszönöm a megkeresést! Nos… Fiatal korom óta része a zene az életemnek, már kisiskolás koromban foglalkoztam is vele. Zongorázni tanultam, amit követett a “sulibulikban” való “fellépés” ami akkoriban még magnókazetták tekergetéséről szólt…. 😀
Ezek után, mint sokan mások, elkezdtem járni az éjszakát, ismerkedtem és valahogy mindig a DJ pult-ban kötöttem ki. 😀 Nemsokkal éjszakai karrierem meg is hozta gyümölcsét és 16. születésnapomra megkaptam első igazi DJ pultom.

Ezek után sodródtam az árral és 20 évesen már bele is vetettem magam a zenei rendezvények szervezésébe. Az elején persze inkább kisebb, privát bulikat, majd az igazi áttörést a VillaFly nevű sorozat hozta meg, amit nem sokkal a StayFly megalakulása követett.

alive-baksa-csaba

Flyerz: Kifejezetten olyan előadókat válogatsz össze, akik nem feltétlenül tartoznak a legnépszerűbb kategóriába. Mi alapján hívsz el valakit?

Alive: Az általam elismert és követett zenei irányzat (amit szeretnék népszerűsíteni), az véleményem szerint minimum 5 évvel jár a magyarok által már jól ismert fellépőknél. Mindig is a legfrissebb és a külföldön is elismert fellépőket próbálom bemutatni a magyar közönségnek. Igen… ez nem mindig könnyű hiszen sajnos egyelőre sok más szervező biztosra megy (gondolom a kevesebb kockázat miatt). Mivel egyre többet van szerencsém külföldön is fellépni (Alive), így betekintést nyerhetek a környező országok zenei kultúrájába ill. zenei hova tartozásába. Ezeket összegyúrva próbálom kielégíteni a magyar közönséget.

Flyerz: Az előadó kiválasztásánál mennyire tartod szem előtt, hogy mindenképpen teltházas rendezvényt szervezz?

Alive: Mivel a szervezés során nekem is szem előtt kell tartanom a befektetés megtérülését, így sajnos nem mindig tudom pontosan azt és akkor prezentálni, amit igazából szeretnék. Ez betudható annak is, hogy sok magyar szervező a “biztosra” megy és olyan fellépőket prezentálnak, akik már mindenki által ismertek és így kevesebb kockázattal járnak… Egyelőre a közönség csak kisebb részéhez jut így el az, ami előre vinné a magyarok zenei szemléletét.

alive-baksa-csaba-press

Flyerz: Melyik zenei műfajt preferálod inkább? A következő bulid a minimal felé hajlik majd, Jon Gaiser-t pedig már másodszorra hozod el másfél éven belül. Mi fogott meg benne?

Alive: Ez egy fogós kérdés… Részemről sose igazán a műfaj az, ami a mérvadó. Azt a szemléletet vallom, hogy az általam meghívott fellépő mindig az adott stílus egy elismert egyénisége legyen, legyen az techno, house, vagy akár minimal.

Jon Gaiser-t először az akkor még újonnan megnyílt Teslába sikerült elhozni. Akkor, amit ott “művelt”, egy életre elkápráztatott, live act-je szerintem az egyik legsűrűbb és legmozgalmasabb, amit valaha hallottam. A közel 2 órás live során egy pillanatra se hagyta megpihenni a közönséget – az Amerikában született, de Berlinben élő DJ/producer az egyik legegyedibb “élő” szettel rendelkezik.

Gaiser live, Marc Houle live, Simina Grigoriu @ Dürlin Events …

Techno? M_nus? Jon Gaiser? Marc Houle? Simina Grigoriu? Március 13-án techno ünnep ahogy még nem láttad!Jegyek kaphatók a BP Shop üzleteiben valamint a Ticketportál jegyirodáiban és online rendszerében!Event & Tickets: https://on.fb.me/1TGEduy

Közzétette: StayFly – 2016. március 5., szombat

Csak pár kommentet emelnék ki amit a közönségtől hallottam (ez mindent elárul):
“Eszméletlen, hogy egy percre se hagyja megállni a közönséget”
“Ez után, akinek nem lesz izomláza, az valószínű sokat volt a dohányzóban”
“Szép lassan, de a végére tuti szétszedett mindenkit”
“Az év techno bulija volt”

jon-gaiser-durlin

Ilyen vélemények hallatán (ami, hozzáteszem, az én véleményemet is tükrözi) nem volt kérdéses, hogy újra el kell hozzam a magyar techno zenét szerető közönségnek. Ezúttal, március 13-án, viszont nem csak Jon, hanem a Richie Hawtin vezérelte Minus kiadó másik oszlopos tagja, Marc Houle is tiszteletét teszi.
A “pont az i-re” Paul Kalkbrenner felesége, Simina Grigoriu lesz, aki évekkel ezelőtt már egyszer majd felborította az A38 hajót, ahol akkor majd 1000 ember tombolta át az éjszakát szettjére…
Van még kérdés? 🙂

Flyerz: Mennyire összeegyeztethető a sok szervezési feladat a saját produceri munkáddal? Ráadásul egyre többet hívnak külföldre is – hogy bírod?

Alive: Nehezen… Az utóbbi időben egyre több időt fordítok saját DJ/produceri karrieremre is, ami úgy fest, kezd beérni, amit az egyre több külföldi felkérés is bizonyít. Sikerült már több országban bizonyítanom, többek közt Miami-ban (Winter Music Conference), Barcelonában (Off Sonar), Münchenben, Máltán (többször is), Belgrádban (ahol havi rezidenciát kaptam), Londonban, és még sok más helyen. A legnagyobb megtiszteltetés mégis most ért, ugyanis meghívást kaptam Berlin egyik legjobb klubjába, a KaterBlau-ba. Tehát örömöm határtalan, és remélem haladok tovább ezen az úton…

Produceri munkáim egyenlőre kiadásra várnak, de van több elkészült zene, ami remélhetőleg hamarosan napvilágot lát.

Flyerz: Milyen tervekkel veselkedtél neki 2016-nak? Tavaly kimaradt a nagysikerű Sun Goes Down, esetleg idén számíthat egy újabb party-ra a közönség?

Alive: A Sun Goes Down project egyenlőre “jegelve” marad. Se időm, se kapacitásom sincs most egy ekkora rendezvény lebonyolítására…

stardust
A legutóbbi StarDust partira a Lovebirds (GER) érkezett a Teslába

Szorosabb lett viszont az együttműködésem a Teslával, aminek eredménye egy új és a nagyobb közönség által is befogadható, dallamosabb zenére épülő sorozat, a StarDust, ami elég sok időmet felemészti jelenleg. Ezt minden hónap utolsó szombatján meg is látogathatjátok és természetesen rezidensként engem is hallhattok a fent említett rendezvényen.

Még egyszer köszönöm a megkeresést és remélem a Flyerz olvasóinak is sikerült rövid időre betekintést nyújtanom a “kulisszáim” mögé. 🙂

jon-gaiser-durli-stayfly

2016. március. 13. vasárnap (hétfő munkaszüneti nap)
Gaiser, Marc Houle, Simina Grigoriu ● Dürlin Budapest Events Hall

Line up:
Jon Gaiser live! (MINUS -USA)
Marc Houle live! (Items & Things -CAN)
Simina Grigoriu (Form -GER)
Isu (Technokunst)
Alive
Experimental (Der Morgen)

Powered by VOID AUDIO HUNGARY

Fellépőinket a Porsche Inter Auto Hungaria által biztosított gépjárművekkel szállítjuk.
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
TICKETS // JEGYEK

“Early Bird”: 3500 HUF / 12 EU (entry till 23:00, than upgrade to the normal door price) SOLD OUT!!!
Elővétel // In Advance: 4000 HUF / 14 Eu (entry till midnight, than upgrade to the normal door price) ON SALE, NOW!!!
Elővétel / In Advance // Helyszín / At Door : 5000 HUF / 17 EU

VIP:
Elővétel: 7000.- HUF (limited) ON SALE, NOW!
Helyszínen: 8000.- HUF
A VIP jegy tartalmazza // The VIP tickets include:
– VIP bárpult // VIP Bars
– VIP lounge // VIP Lounge
– külön, elkerített VIP részleg // separate VIP section
– kíváló rálátás a színpadra // Good View to the stage
– welcome drink

Jegyek kaphatók a TicketPortál országos jegyirodahálózatában és online, valamint a BP Shop üzleteiben!
Bp. Shop Westend (földszint, Széchenyi nagykörút 7/A.)
Bp. Shop Wesselényi (1077 Wesselényi u. 24)
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Helyszín/Location:
Dürlin Budapest
Ajtósi Dürer 19-21
Budapest, Hungary

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .