Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFT

Emlékszel még arra, amikor az r’n’b underground műfajnak számított?

rnb-dokk-cafe

Bizony, most ezt elég nehezen tudjuk elképzelni, hogy a manapság legcsillivillibb közönséget vonzó zenei műfaj, mely a nagyvárosok fancy klubjait tölti meg, nem is annyira sok évvel ezelőtt még piszkos-füstös pincehelyiségekben perdített táncra bőgatyás-baseball-sapkás fiatalokat. Mintha nem is ebben az évezredben lett volna, amikor az r’n’b és úgy általában a fekete zenék itthon még underground műfajnak számítottak.

Empre – State of Mind

A műfaj nagy áttörését egy igen merész lépés hozta meg: a plázaklubok beindulásával a Dokk Café elsőként hozta ki a sötét underground klubokból az r’n’b-t, megteremtve ezzel azt az igényes közönséget, akik immár csinibe öltözve, trendi körülmények között élvezhették a fekete zenék forró ritmusait. Innen indult több mint egy évtizedes útjára az r’n’b fellegváraként is ismert Dokk Café, mely hétről-hétre fergeteges partikkal örvendeztette meg nagyszámú közönségét.

Justin Timberlake – Senorita

Annak idején nehéz volt elképzelni, hogy ne gyűljön össze hétről-hétre a már családként egymásra tekintő banda a Mammut2 második emeletén, a Dokk Café-ban, abban a klubban, mely sokak második otthona volt. Az azóta eltelt idő távlatából visszatekintve elmondhatjuk, hogy nem csak szórakozóhely, hanem egy generáció stabil bázisa volt. A jó hír, hogy nem kell tovább várni, mert itt az idő, hogy újra összejöjjön a társaság és egy éjszakát a vidám megemlékezésnek szenteljen.

Dr. Dre – The Next Episode

Az este nem lenne tökéletes, ha a lemezjátszók mögött nem a Dokk Café két emlékezetes lemezlovasa, a csütörtöki rezidens, DJ Miller és a hétvégék állandó házigazdája, DJ Fat állna. A két DJ igyekszik egy éjszakában összefoglalni zeneileg mindazt, ami ezt a felejthetetlen tizenegy évet jellemezte, a funky-tól az r’n’b-n át a legfinomabb dance slágerekig. Pont úgy, mint akkor, ott, a második emeleten, anno a Dokk Café-ban!

Blackstreet – No Diggity

A találkozási pont március 25-én, szombat este 10-kor lesz a belváros egyik kedvenc klubjában, a MAD-ben! Add tovább, hogy a hír minden régi Dokk Café-s baráthoz eljusson!

Timbaland – The Way I Are

Kapunyitás: 22:00
Belépő: 2.000 Ft
Info: +36 70 772 2325
Asztalfoglalás: +36 70 434 1515

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..