Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
PROGRAMAJÁNLÓ

Ennél jobban nem is ünnepelheted a bolondok napját! – bulizhatsz egy oltárit az Alvin és a Mókusokkal, és ez nem tréfa!

alvinband_Fotor

Április elsején mindig a bolondját járatják velünk – ez elsülhet jól, de nem mindenki mosolyog jóízűen a tréfákon. Függetlenül attól, hogy Te melyik táborba tartozol, azzal biztosan egyetértünk, hogy az ilyen napokban az a legjobb, hogy gyorsan eltelnek. Mint bármelyik másik nap. Az idei április 1-et viszont méltóképp zárhatjuk és ünnepelhetjük: az Alvin és a Mókusok koncerttel!

Magyarország egyik legsikeresebb – és leghosszabb életúttal rendelkező – bandájának  története közel 24 éve kezdődött: 1993-ban alakult Nyíregyházán, egyszerű garázszenekarként. Az évek során számos változás történt a csapatfelállásban, azonban egy valami mindvégig állandó volt: a siker. Alvinék ugyanis ez idő alatt kétségtelenül Magyarország legnépszerűbb punk-rock zenekarává küzdötték fel magukat.

Az eredeti felállásból Pásztor István (Alvin) énekes/gitáros alkotja az igazi keménymagot; jelenleg is a csapat frontembere. Alvinékat elsősorban a dalok szövege tette népszerűvé – ezek az évek folyamán csiszolódtak, változáson mentek keresztül, az énekes életfelfogásához igazodva.

Egy dolog viszont állandó: a dalok mindegyike szókimondó, őszinte és kompromisszum mentes. A fejlődés a zenei stíluson is megfigyelhető. A nyers punktól kezdve a ska punk vonalon és a zúzósabb metálos hangzáson át, a lírai dallamokig találunk zenei csemegét a repertoárból.

Csoma Viki basszusgitáros nélkül ma már elképzelhetetlen az „Alvin-hangzás”. Viki ugyan csak 1998-ban lépett be a bandába, de igazi Jolly Joker: a basszusgitáron kívül vokálozik és énekel is.
2011-ben csatlakozott az együtteshez a jelenlegi dobos, Szirota Márió, aki azonnal ráérzett az Alvin „ízére”. Ez a harmónia a legújabb albumon érezhető igazán, de a koncertek színvonala is emelkedett érkezésével! 2013-tól Dul Sanyi is az Alvin-életérzés része lett; gitáron, néha basszusgitáron támogatja meg a produkciót!

Az elmúlt 20 évben 17 album és számos videoklip látott napvilágot. A Sajnálom című klip kiugró nézettséggel, több mint 3 millió megtekintéssel a legnépszerűbb klipek között van.
A dalok technikai kidolgozottsága hatalmas fejlődésen ment keresztül – de ezt Ti, mint lelkes Alvinosok tudjátok csak igazán!

2013-ban az Alvin és a Mókusok egy igazán zúzós, dupla koncerttel ünnepelte 20 éves fennállását. Az A38 Hajón adták elő kedvenc dalaikat: az első napon csak 1993 és 2003 között írt dalokkal, a második napon pedig a 2003 és 2013 között írt szerzeményekkel örvendeztették meg rajongókat. 2015-ben aztán megjelent a dupla koncertlemez első része is, majd 2016-ban az „Alvin Mánia 2.” is.

A Mókusok számos hazai és határon túli fesztiválon, rendezvényen és klubokban lépnek fel: de nem csak zúzni tudnak ám, ugyanis dalaikat áthangszerelve, akusztikus unplugged koncerteket is adnak. Mondanunk sem kell, hogy töretlen sikerrel.

Ezt a mai napig dagadó sikert és népszerűséget tapasztalhatjátok meg 2017. április 1-én, a Barba Negra Music Clubban, ahol remélhetőleg nem csak az elmúlt 23 év legjobb slágereit nyomatják majd, hanem új dalokra is punkoskodhattok!

A koncert időpontja: 2017. április 1., szombat 21.45 (20.00 kapunyitás, bemelegítés a No Last Page és a Helo Zep! zenekarokkal!)

Helyszín: Barba Negra Music Club, 1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 4.

További információkat az Alvin és a Mókusokról, valamint az online jegyrendelésről itt olvashattok.

Borítókép forrása: itt.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..