GASZTRO

Érdekel a barbecue műfaja? Ismerd meg most a pitmasterek titkait

BBQ_tasting_tour

Az elmúlt egy évben nagyon felkapták itthon a barbecue műfaját, több szakmai vita is kialakult arról, mi a rossz és mi a jó eljárási folyamat. Az alapokat senki nem akarja megdönteni – miszerint egy erre kialakított szmókerben lassú tűzön, hosszú órákon keresztül füstölik a különféle húsokat  -, ám a rub összetétele, a füstöléshez használt fa, a szmóker működési elve mind-mind vitára készteti a barbecue hazai képviselőit.

BBQ Tasting Tour

A Budapest Barbecue Company tulajdonosai BBQ Tasting Tour névre keresztelt szakmai útjuk során  immár negyedik alkalommal vágtak neki Amerikának, és az egyik legnagyobb barbecue fesztivált látogatták meg szeptember elején, Nevadában. A Best in the West Nugget Rib Cook-offon összesen 22 meghívott barbecue étterem és catering cég csapata versenyez a legjobb oldalasnak és a legjobb szósznak járó címért, miközben 5 nap alatt összesen 130 tonna oldalast sütnek meg – az immár 28 éve megrendezésre kerülő eseményen pedig általában több mint félmillió ember vesz részt.

A Kiss testvérek már a verseny előtt felvették a kapcsolatot az induló csapatokkal és a szervezőkkel is, így lehetőségük volt több ízben is benézni a színfalak mögé, megvitatni a fent említett kérdéseket a pitmasterekkel és általános ismeretet cserélni. Az út során számtalan szakmai fogással gazdagodtak és nagyjából minden ételt teszteltek, amit csak a fesztivál kínált. Ezeket az élményeket szeretnék most megosztani az érdeklődőkkel, beszélgetni a tapasztalatokról és egy kis kóstolóval mintegy “szemléltetni” a tanultakat.

A BBQ nyomában

2017. november 28-án 18:00-kor várnak szeretettel minden érdeklődőt A BBQ nyomában című élménybeszámolóra. Ha Te is szívesen részt vennél, küldj egy regisztrációs e-mailt legkésőbb november 25. éjfélig (a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött)!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .