Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Erősítsük immunrendszerünket, együnk almát!

c25264e27b341bc55fa3cefadaf1847d

Az alma rendszeres fogyasztását minden táplálkozás szakértő javasolja, főleg magas flavonoid tartalma miatt. A flavonoidok ugyanis antioxidáns hatású növényi anyag, mely a sejteket károsító oxidációs folyamatok semlegesítésében segít, emellett erősítik az immunrendszert, rákmegelőző, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak, segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében, májvédő szerepet is betöltenek.

Az alma jótékony hatásai már régóta ismertek. Naponta egy alma, az orvost távol tartja – szokták mondani. Segíti az emésztést, ami leginkább a rosttartalmának köszönhető, mely javítja az anyagcserét, fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló hatású cukorbetegség esetén is, mivel csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet. Az alma tartalmaz A B és C-vitamint is, és ásványi anyag tartalma rendkívül magas. A kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához.

14971257_1521977174482695_1071075292_n

Az almát rendkívül sokféleképpen fogyaszthatjuk, nyersen, sütve, kompótként, aszalva. A szárított almahéjból készíthetünk teát, az almaecet pedig a fogyókúrázók által nagyon közkedvelt természetes zsírégető tulajdonsága miatt. Ahogy az idő egyre hidegebb valamennyien a pompás meleg desszertekről kezdünk el fantáziálni. A sült alma elkészítése roppant egyszerű, ami során kellemes fahájas illat lengi be az egész lakást! A leggyakoribb talán a darált dióval, lekvárral és mézzel töltött változat, de nagyon sokféleképpen variálható: még töltetlenül, egyszerűen csak vajdarabkákkal és cukorral összesütve is nagyon finom, de megtölthetjük vajkaramellával, mézes zabpehellyel és akár a sajttorta krémjével is. Csak a képzelet és az ízlés szab határt.

Mézes zabpelyhes sült alma vanília fagylalttal

Hozzávalók:  4 piros alma, 4 evőkanál mézes zabpehely keverék,  1 csipet fahéj,  1 csipet őrölt szegfűszeg ,  maréknyi dió , vanília fagyi. Elkészítés:   Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra. Az almákat mossuk meg, és távolítsuk el a magházukat. A töltelékhez keverjük össze a fahéjat, a szegfűszeget, a diót. A masszából tegyünk minden sült alma közepébe 1-2 teáskanálnyit.    Egy sütőlemezre tegyünk sütőpapírt, és rakjuk rá az almákat, és süssük körülbelül 30 percig a sütőben.  A kész almákra mehet egy-egy gombóc vanília fagyi!

14972002_1521970724483340_1789915777_n

Képek: Pinterest

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..