FLYERZ REVIEW

Európa 3 legszebb karácsonyi vására

img_4516

Elkezdődött advent, elindultak a karácsonyi vásárok, így körbenéztünk Európában, merre érdemes indulni, ha valaki az országhatáron túl szeretne gyönyörködni az adventi vásárok varázslatában.

3. Tallinn (Észtország)

tallinn-christmas-market

Észak-Európa egyik legősibb városában, Tallinban megrendezett karácsonyi vásár különleges középkori hangulatot áraszt. A hatalmas hószobrok látványa mindenkit azonnal lenyűgöz, azonban a gyerekek legnagyobb öröme mégiscsak inkább az, hogy személyesen találkozhatnak a Mikulással és a rénszarvasaival, valamint közelebbről is megismerkedhetnek a mini-állatkert lakóival. Az óváros szívében álló karácsonyfa körüli mesés kis kunyhók rengeteg meglepetést tartogatnak a látogatóknak. A karácsonyi vásárban rengeteg kézműves termék kapható, kiegészítve hagyományos észt étel- és italkülönlegességekkel, melyek illata ínycsiklandozóan töltik be a régi városháza előtti teret idén is.

2. Erfurt (Németország)

weihnachtsmark_bn_copyright

Németország legrégebbi – idén 166. alkalommal kerül megrendezésre – karácsonyi vásárára lelhet, aki az adventi időszakban Erfurtba látogat. Minden generáció számára varázslatos időutazás az ott eltöltött idő, hiszen a hangulat és a látvány egyenesen a középkorba repít. A “tornyok városának” is becézett vásárhelyszín egyik csúcspontja a 25 méter magas karácsonyfa, a másik a 12 méter magas karácsonyi piramis, a varázslatos mesebeli erdő és a Betlehem kézzel faragott, életnagyságú figurái mellett. A vásár látogatói több mint 200 bódé kínálatából válogathatnak a forraltbortól kezdve egészen a tradicionális türingiai ételekig.

1. Bécs (Ausztria)

adventbecs

Szerkesztőségünk egyöntetűen a bécsi adventi vásárt szavazta az első helyre. Nem csak azért, mert az első karácsonyi vásárokra a történelem során Bécsben került sor több mint 7 évszázaddal ezelőtt, hanem azért, mert mai napig hatalmas vonzerővel bír mind a helyiek, mind pedig a látogatók számára. Bécsben egyidejűleg 28 különböző adventi vásár várja az odalátogatókat, kedvezve ezzel a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nem sokan tudják, de a fenyőfák egyenesen Finnországból érkeznek, hogy méltó ékei legyenek a város tereinek. A Schönbrunni kastélynál található karácsonyi vásár az egyik legkáprázatosabb ezek közül, amit idén a Flyerz szerkesztősége is meglátogat a www.adventbecs.hu segítségével. Ha már Bécsben jártok, feltétlen keressétek fel a Heindl csokoládégyárat, ahol garantáltan nem tudtok majd ellenállni a csokiba mártogatott szilvának, banánnak, narancsnak, vagy esetleg az olyan gyümölcsöknek, melyet barack, vagy körtepálinkában érleltek.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .