Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionTrend & Beauty

Év elején a leggazdaságosabb európai focimeccsre utazni

Screen Shot 2018-11-22 at 15.44.10

Egyre megfizethetőbb az élvonalba tartozó külföldi futballmérkőzések látogatása, összköltségek tekintetében azonban jelentős árkülönbségek mutatkoznak az év különböző időszakaiban. A Focitour.hu utazási iroda elemzése szerint februárban és márciusban lehet a legolcsóbban kihozni egy-egy európai sztárcsapat mérkőzésére történő kiutazást.

A nemzetközi utazások költségeinek általános csökkenése és az első osztályú labdarúgó bajnokságok jegyárainak alakulása egyre szélesebb kör számára teszi megfizethetővé az élvonalba tartozó futballmérkőzések látogatását. A Focitour.hu adatai szerint évről-évre egyre nagyobb igény mutatkozik az utazási irodák által szervezett sportutakra, mivel a kora tavaszi időszakban már nem csak a homokos tengerpartokat, vagy a kulturális célú utazásokat kedvelő turisták tudnak kedvezményes áron utazni: ilyenkor a nyári költségek töredékéért lehet összekötni egy európai városnézést a helyi sztárcsapat futballmérkőzésének megtekintésével.

„A focitúrák összköltségeinek szempontjából jelentős árkülönbségek mutatkoznak az év különböző időszakaiban. Akinek a bakancslistáján szerepel, hogy élőben láthassa játszani a legnagyobb futballsztárokat, érdemes tájékozódni az újév elejére eső mérkőzésekről, mivel egy januári, illetve februári repülős utazás akár az áprilisi költségek feléből is kijöhet” – mondta el Egry Zoltán, a Focitour.hu utazási iroda munkatársa.

A nemzetközi trendnek megfelelően szezonról-szezonra egyre több rajongó utazik Magyarországról utazási irodával külföldi labdarúgó-mérkőzésekre, mivel a szervezett úton való részvétel összköltsége akár alacsonyabb is lehet, mint az egyéni utazásé. Az alacsonyabb árakat az utazási iroda és a szálláshelyek, légitársaságok, illetve a belépőjegyeket értékesítő klubok között kötött egyedi megállapodások teszik lehetővé. A mérkőzésekre szóló jegyekhez egyébként sem könnyű egyénileg hozzájutni: az angol meccsek szinte kivétel nélkül teltházasak.

„A 2019 első három hónapjára eső mérkőzésekre szóló ajánlatokat már az ünnepeket megelőző időszakban érdemes áttekinteni, mert a belépőjegyek gyakran a mérkőzést megelőző egy-két hónapban elfogynak” – tette hozzá Egry Zoltán.

A Focitour.hu ajánlója szerint az három legizgalmasabb mérkőzés 2019 január és március között a BL nyolcaddöntőket leszámítva (a sorsolás decemberben lesz) egyértelműen a Barcelona–Valencia (nagyon jó párosítás, annak ellenére, hogy a Valencia aktuálisan a 15. a bajnokságban), a Liverpool–Leicester (nem egy rangadó, de kiemelten kedvező az utazás Liverpoolba, és a következő mérkőzések lényegesebben drágábbak lesznek), és a Manchester–Liverpool (a rangadók rangadója Angliában).

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..