FLYERZ REVIEW

Évindító zúzás a RockHázban! – KISS Forever Band Budakalászon

kissforeverband

Új év, új lendület. Tudjuk, tudjuk: hideg van és jelenleg minden napra igaz a „szürke hétköznap” állítás, de rajtad múlik, hogyan végződnek ezek a hosszú téli napok. És ha már lendület, akkor február 3-án, pénteken ezt a KISS Forever Band meg is adja neked. Legyél biztos benne: egész vasárnap estig kitart majd!

Tegye fel a kezét, aki szeretne egy jó kis „ereszd el a hajam” zúzást KISS módra! Máris gondoltuk, hogy sokan vagytok, mert mi is így vagyunk ezzel. Azzal a ténnyel egyetérthetünk, hogy a KISS máig a rock műfaj egyik csúcsa, ha nem a legmagasabbika. Jól van ez így, de sajnos nem sokan tehetjük meg, hogy a zenekart személyesen is elkísérjük világkörüli turnéira. Sebaj, mert itt van számunkra a KISS Forever Band, amely csaknem olyan hangulatot zenél a füleinkbe, mint az eredeti banda. Hogy érdemes-e őket kihagyni? Nem igazán.

De lássuk, mi – azaz KI – is ez a Kiss Forever Band tulajdonképpen? A zenekar maga 1995-ben, hobbi-zenélés céljából alakult meg: az alapító tagok közül Váry Zoltán lett Starchild /Paul Stanley/, Pocky The Demon /Gene Simmons/, Maróthy Zoltán Space Ace /Ace Frehley/, Tobola Csaba pedig Catman /Peter Criss/. Így, együtt léptek fel az E-klub Sz.E.Sz. nevezetű buliján, ahol ismert zenészek különböző formációkban lepték meg a közönséget. A legsikeresebb a KISS Forever Band volt, és ez elég motivációt adott a fiúknak, hogy tovább zenéljenek. A kezdetekben még csak fele-sminkkel az arcukon koncerteztek, ezzel is teret adva saját egyéniségüknek, egyben jelezve tiszteletüket a rock atyjai iránt. Természetesen a teljes koncertélményre törekedve, igyekeztek a fellépéseket minél inkább az eredeti zenekarhoz igazítani: volt ott tűz, vér, minden ami kell.

A KISS 25. évfordulóján, 1998-ban már teljes harci díszben, kisminkelve és kosztümben léptek fel, innentől pedig utat engedtek saját profizmusuknak: megkezdődtek a külföldi koncertezések; először Bécsben, majd Németországban is – ahol azóta is minden ősszel turnéznak. 1999-ben a Kiss Deutschland (a németországi Kiss-rajongók egyesülete) megjelentette az ’A Tribute to Kiss’ című albumot, melyen a híres ’Shout it out loud’ slágert a KISS Forever Band zenélte el.

www.kissforeverband.hu

A hobbibandából végül valóságos, profi zenekar született, mely 2006-ig három stúdió albumot jelentetett meg (2001 – Carnival Of Songs, 2003 – Plug it Out, 2006 – Live and Loud), majd 2008-ban előrukkoltak az első, hivatalos DVD-vel is (Live and Loud). Olyan KISS-minőséget produkálnak a srácok, amit nem érdemes kihagyni, és melyet még az ősatyák: a KISS zenekar is elismert. Az 1997-es európai turnéjuk sajtótájékoztatója ugyanis Budapesten volt, és a KISS Forever Band is részt vett rajta. Ugyan az igazi Ace Frehley igazoltan hiányzott az eseményről (rossz gépre szállt, na de ilyen a legjobbakkal is megesik), de a többiek a Kiscelli kastély kápolnájában bandáztak, aztán eltöltöttek egy jó hangulatú vacsorát is egymással.

www.kissforeverband.hu

A tagok 2015-ben ünnepelték 20 éves jubileumukat, ami manapság már kész élettörténetnek számít egy zenekar életében is, nem hogy egy hobbicsapat számára. Változás nem igazán történt a felállásban: Tobola Csaba távozott, helyét 2005-ben Radek Sikl vette át, mint az új Catman. A siker és a vitathatatlan hangulat azonban maradt, sőt. Több mint 724 koncerten vannak már túl a fiúk, és 27 országot jártak be KISS Forever Band-ként. Ez azért már valami, valljuk be…

www.koskarolymh.hu

Akit nem kell tovább győzködnünk, itt találja a rock zene éltetőit pénteken:

KISS FOREVER BAND, vendégzenekar: Heep Freedom

  1. február 3. (péntek), KKMH Rockház (Cím: 2011 Budakalász, Szentendrei út 9.)

Koncertkezdés: 20:00

Jegyek elővételben: 1.200,-Ft, a koncert napján a helyszínen 1.700,-Ft

További információ:

www.koskarolymh.hu

www.facebook.com/kkmhrockhaz

A borítókép forrása itt található.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .