FLYERZ REVIEW

Evőversenyek szabályai a világban, és az első csirkeszárnyevő verseny Szegeden!

Csirkeszárnyevő verseny Szegeden

Ki gondolná, hogy bizony az evőversenyeknek komoly szabályai vannak? Márpedig vannak és 1997 óta hivatalosan is jegyzik az Evőersenyek Nemzetközi Szövetségét (IFOCE). Ők azok akik összeállították a hivatalos szabályokat, hogy ki és milyen feltételekkel rendezhet ilyen versenyt. 

Többek között az étel darabszámát és súlyát, valamint a használható segédeszközöket is felsorolják. Külön érdekességként kiemelik, hogy tilos az ételt visszaöklendezni, és amennyiben mégis hasonlóra kerülne sor, a versenyzőt diszkvalifikálják. 🙂

Szegeden az első csirkeszárnyevő versenyt a Famous – American and Street Kitchen tartotta, ahol hét bátor jelentkező versengett 2017.01.06-án a 20.000Ft-os fődíjért.

A srácok, ugyanis meglepő módon csak férfiak ültek rajthoz, kitettek magukért, a legutolsóként végzett induló is, 41db szárnyat tömött magába 5 perc alatt, míg a nyertes 61db csontot tudott felmutatni a versenyidő lejárata után.

Állításuk szerint a karácsony jót tett az evőképességüknek, ugyanis többen viccelődtek azzal, hogy többgyermekes családokban nőttek fel, így gyakorlatilag még mindig versenyt esznek a mai napig otthon. 

A versenyzőknek egy ilyen tál csirkeszárnyat kellett megenniük:

A szoros versenyben a második 34, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokán álló 51 csontot tudhatott magáénak. 

Nagy csámcsogások és cuppogások közepette zajlott a verseny, és ahogy a fent leírt számokból is látszik, szoros versenyhelyzet alakult ki a dobogó környékén!

A zsűrizés manuális módon történt. A tulajdonos, Ferkov Lajos megszámolta az elfogyaszottnak vélt csontoka és győztest hirdetett Balázs Dávid személyében. Dávid a GTK hallgatója, másodévben já és már rutinos evő versenyző, nyáron egy csípősevő versenyen vett részt, ahol az egyik (egyébként most is versenyző) résztvevő legyőzte, de most nem hagyta magát!

Forrás: Famous Szeged Facebook oldala

A 20.000 Ft-os fődíjat a barátnőjével közösen eltöltött vacsorára fogja fordítani, illetve a fennmaradó összeget a barátaival közösen fogja felhasználni.

A tulajdonostól megtudtuk, hogy a következő fordulóra március környékén kerül majd sor, akkor emelik az erősségi szintet valószínűleg.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .