Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Screen Shot 2019-05-31 at 14.34.15

Budapest a szabadulószobák fővárosa, ahol a lehetőségek tárháza szinte végtelen, úgyhogy gondoltuk adunk egy tippet: próbáljátok ki a város egyik legjobb escape room-ját, az Exit The Room-ot!

Ha valaki esetleg még nem találkozott volna a jelenséggel: a szabadulószoba egy olyan speciális csapatjáték, amely során minden egy kicsit a feje tetejére áll, semmi sem feltétlenül az, aminek elsőre látszik, és ahol minden adott az igazán tartalmas kikapcsolódáshoz és az önfeledt szórakozáshoz.

Logikai és ügyességi feladatok sokaságát kell megoldani ahhoz, hogy sikerüljön kijutni a bezárt szobából. A megoldások megtalálásához kicsit másképp kell gondolkodni, mint általában, meg kell találni az összefüggéseket, és jól kell tudni olvasni a sorok között.

Az Exit The Roomban megtalálhatsz mindent, ami egy jó szabadulószobához elengedhetetlen.

Készülj fel egy igazán jó agytornára, ahol izgalmas fordulatok közepette gyermeki kíváncsisággal fejtheted meg a titkokat, és fedezheted fel saját rejtett képességeidet.

Ja igen, a szabadulószobát szerencsére nem egyedül kell megfejtened, mert a kijutás egy igazi közösségi élmény, ahol mindenki tudására szükség van ahhoz, hogy sikerrel vegyük az akadályokat. Baráti társaságok, családok, kollégák és iskolás csoportok egyformán megtalálhatják egy ilyen helyen a számításukat – nem mellesleg egyben kiváló lehetőség is, hogy a kaland által jobban megismerd a csapattársaidat. A közös kaland és a szabadulás élménye erősíti a bizalmat és a kötődést a játékosok között.

Két fő a minimális csapatméret, ami a szabaduláshoz szükséges, a maximum pedig szobánként változik, de ettől függetlenül a legtöbb esetben 5-6 fő számára ideális – ekkor lehet a legjobban csapatban játszani.

Minden szabadulószobához tartozik egy kerettörténet, amit a játékmester mesél el nekünk, illetve ő az, akinek a segítségét kérhetjük, ha esetleg elakadunk valahol, és nem sikerül továbblépni egy ponton.

Az Exit The Room-ban négy külön szoba is várja azokat, akik nem ijednek meg a saját árnyékuktól, és szórakoztató elfoglaltságra vágynak. Minden esetben 60 perc áll rendelkezésünkre, hogy kiszabaduljunk, legyen szó akár egy börtönről, ahova ki tudja hogy kerültünk, vagy akár egy őrült professzor laboratóriumáról, ahol ártalmatlannak cseppet sem nevezhető kísérletek zajlanak.

És mit kell csinálnI akkor, ha valaki titokban addig-addig kísérletezgetett, míg rá nem szabadított a világra egy olyan vírust, ami az emberiséget agyatlan húsdarabbá változatta? A Zombi Apokalipszis megakadályozásához elő kéne állítani azt az antivírust, aminek receptje valahol az őrült feltaláló laborjában található – rajtad a világ szeme, csak rajtad és a barátaidon múlik a jövő.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor még mindig könnyen egy olyan hidegháborús helyzetben találhatjuk magunkat, ahol egy renegát ügynök egy atomfegyver segítségével a saját szakállára ki akarja robbantani a harmadik, és természetesen nekünk kell a titkos bunkerben lévő hadiszálláson megakadályoznunk a bomba felrobbanását.

És miért inkább az Exit The Room, mint a többi szabadulós játék? Mert a játék kiagyalói maguk is fanatikus játékosok, akik imádják a szabadulószobákat, és tapasztalatuknak és rajongásuknak  köszönhetően olyan helyet hoztak létre, ahol ők is jól éreznék magukat, úgyhogy izgalomban garantáltan nem lesz hiány.

Ezt az igazán különleges élményt bátran ajánljuk mindenkinek 14 éves kor fölött, aki szereti a kihívásokat, és szeretné kipróbálni magát egy ilyen szorult helyzetben.

https://www.exittheroom.hu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..