Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Exkluzív tapas és burger választék az egyik legrégebbi kézműves sörözőben a bulinegyed kellős közepén!

CSV_9427

A Léhűtő nevét ma már nincs ember, aki ne ismerné, ennek persze előfeltétele a sör, azon belül is a kézműves sörök iránti szeretet, érdeklődés, hiszen a négy évvel ezelőtti kézműves sörforradalom egyik hazai kirobbantójáról van szó. A tavalyi év során több komoly változáson is átesett a hely, többek között hivatalosan is megnyitott a szomszédos kettes egységben a konyha egy igencsak szemrevaló ételkínálattal, amiért egy olyan séf felel, aki 15 évig Spanyolországban sajátította el a szakma csínját-bínját, így aztán nem meglepő módon a klasszikus street food vonal mellett spanyol(os) különlegességeket is lehet falatozni a jobbnál jobb kézműves sörök mellé.

A Gozsdu udvarban ugye egymást érik a különböző vendéglátó egységek és persze döntő többségben külföldi turistákkal van tele, de a Léhűtő esetében határozottan kijelenthető, hogy teljesen vegyes a vendégkör, sok magyar visszajáró vendéggel. A zavarba ejtően széles sörválaszték ráadásul folyamatosan változik, így aztán egyáltalán nem nehéz visszacsábítani az egyszeri betérőt, amiben azért valljuk meg, sokat számít az egészen elképesztő ételkínálat is. A séf maga jár minden reggel a piacra és ott szerzi be az első osztályú alapanyagokat, de az olívabogyó vagy az olaj egyenesen Spanyolországból érkezik. Ehhez és a lokációhoz képest pedig kijelenthető, hogy egyáltalán nincsenek elszállva az árak.

Ki ne szeretne csipegetni valamit egy jó korsó sör mellé? Itt viszont ne keressen senki sós mogyit vagy szotyit, viszont van olyan ropogós bagett, ami mellé ha még bedobunk pár szem olívabogyót néhány szelet érlelt iberico sajt, netán serrano sonka társaságában, olyan katarzisban lesz részünk, amiről néhány évvel ezelőtt még csak álmodni sem mertünk volna a söröskorsó fülének szorongatása közben. A falatkák között találhatunk még kolbászkülönlegességeket is, vagy éppen vaslapon sült fűszeres burgonyát.

Kicsit a komolyabb fogások felé kacsintgatva kérhetünk csevapot vagy fűszeres csirkesaslikot, cukkinis-padlizsános lecsót, a tenger herkentyűk szerelmeseinek pedig kihagyhatatlan opció a pácolt garnéla fokhagymás-chilis olívaolajban. Rendkívül ütős, mégsem bántó a chilis ízvilág, a méretes rákocskák pedig úgy roppannak, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Négyféle hamburger is található az étlapon és talán nem túl meglepő módon ezek a legnépszerűbb fogások, a nálam alapnak számító cheese & bacon opció pedig minden burgerfanatikus számára egy kötelező tétel. A buci rendkívül könnyed, de mégis masszív, a hús a lehetős legtökéletesebben mediumra sütve, az olvadozó sajt és a ropogós bacon pedig felteszi az i-re a pontot. A nemrég tulajdonosváltáson átesett Léhűtőt túlzás nélkül lehet megkerülhetetlennek nevezni a mai mezőnyben és az új vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a pozíciót meg is tartsák, hiszen jövőbeni terveik között szerepel például, hogy a hús saját gazdaságból érkezzen és még az sem kizárt, hogy előbb-utóbb a sör is… A május 19-én megrendezésre kerülő Street Food Éjszakáján 15% kedvezményt adnak minden ételre és italra, úgyhogy a teltház egész biztosan garantált!

Az ételek és italok mellett igyekeznek hétről hétre valamilyen zenés programmal is feldobni a hangulatot és a napokban készült el a megújult kiülős terasz rész is, ami bizony nagyon jól fog jönni nyáron, de már most sem akkora bátorság kint helyet foglalni.

Kedvezmények a Street Food Éjszakáján (2017. május 19.):

  • 15% kedvezmény minden ételre és italra

Léhűtő Kézműves Söröző & Tapas Bar
1075 Budapest, Holló utca 12-14. (Gozsdu udvar)
+36 30 731 0430 (15:00 után)
lehuto2017@gmail.com
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap 16:00-0:00

Fotók: Csiki Vivien

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..